Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Sirop cu Miere, Chimen şi Oţet de Mere Pentru Vindecarea Durerilor în Gât în Mai Puţin de 24 de Ore

Infecţiile, alergiile, inflamaţiile, traumatismele sau obstrucţia căilor aeriene pot cauza durerile în gât, cunoscute ca o iritaţie sau mâncărime a unei zone a faringelui, care se intensifică la înghiţire.

Durerea de gât poate indica o uşoară afecţiune, precum o iritație a gâtului (ca urmare a ţipătului), sau o afecţiune moderată, precum gripa, infecţia căilor respiratorii superioare.

Durerea în gât reprezintă principalul simptom în faringită – inflamaţia faringelui sau a gâtului – cauzată de o infecţie virală, gripă sau răceală.

În cazul durerilor de gât declanşate de un virus, se pot vindeca de la sine, cu ingriire la domiciliu. Unul dintre remediile cu efecte benefice şi rapide pentru vindecarea durerilor în gât şi inflamatia migdalelor este siropul din pulbere de chimen şi oţet de mere.

Sirop pentru vindecarea durerilor în gât

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât sunt infecţiile virale sau bacteriene, des întâlnite în această perioadă. Pentru a le combate cu succes, medicina naturistă recomandă un remediu simplu, eficient şi rapid, care combină efectele antibiotice puternice ale chimenului cu proprietăţile antibacteriene ale oţetului de mere şi cu cele antimicrobiene ale mierii.

Ingrediente

250 ml. apă; 80 gr. chimen; 1 lingură oţet de mere organic; 2 linguriţe miere de albine

Metodă de preparare

Se începe cu măcinarea chimenului cu ajutorul unei râşnite de cafea, pentru obţinerea unei pudre fine. Într-un vas, se toarnă 200 ml. apă, în care se adaugă pulberea de chimen. Se pune totul pe foc mic şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ 15 minute.

În momentul în care se obţine un amestec moale şi lipicios, se adaugă încă 50 ml. de apă, după care se pune din nou la fiert, până când lichidul devine dens, bine închegat şi lipicios.

La final, se îndepărtează vasul de pe foc, se lasă amestecul la răcit, ca apoi să se adauge oţetul de mere şi mierea. Se amestecă bine pentru o omogenizare perfectă.

sirop
Chimenul, Mierea si Otetul de Mere Calmeaza Durerile in Gat

Administrare

Din amestecul obţinut se administrează câte o lingură, la fiecare 20 de minute. Cei care au încercat acest remediu spun că ameliorarea simptomelor se face simţită încă de la prima oră după administrare, durerea dispărând complet în aproximativ 5 ore.

Tratamentul cu seminţe de chimen reduce nevoia de analgezice împotriva durerilor în gât. Efectul expectorant al chimenului ajută la eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii, în timp ce efectul antiinflamator şi antibiotic ajută la videcarea rapidă a inflamării faringelui.

Durerile în gât, gâtul roşu, inflamat şi foarte dureros, trec în mod miraculos cu oţet de mere. Acesta deţine proprietăţi antibacteriene, care ajută semnificativ la reducerea infecţiilor ce cauzează durerile în gât. Aciditatea otetului de mere organic scade pH-ul ţesuturilor, prevenind, astfel, înmulţirea bacteriilor.

Proprietăţile antimicrobiene ale mierii elimină bacteriile care duc la apariţia infecţiilor, în acest caz, durerile în gât. Mierea ajută la reducerea inflamaţiei, iar în combinaţie cu seminţele de chimen, duce la o însănătoşire grabnică.

Contraindicaţii

Tratamentul este contraindicat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu alergie la plantele din familia Apiaceae, celor care suferă de diabet în stare avansată şi persoanelor alergice la polen.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *