SIMINOCUL, o plantă miraculoasă pentru FICAT și COLECIST (tratamentul)

Ficatul îndeplinește mai multe funcții decât orice alt organ al organismului.

Este cel care are grijă de detoxifierea și curățarea întregului sistem. Sănătatea întregului organism este  influențată de sănătatea și bunăstarea ficatului.

Dacă toxicitatea ficatului devine prea mare, se încetinește secreția de bilă în vezică biliară, care se va cristaliza și astfel se vor forma calculii biliari.

Vezica biliară (colecistul) este localizată sub ficat. Principala sa funcție este de a colecta și de a concentra bila (conținutul lichid al colecistului) pe care organismul o folosește pentru digestia grăsimilor.

Problemă principală a vezicii biliare este că poate să devină prea congestionată cu sărurile biliare.

Pentru afecțiunile acestui ‘’cuplu’’ important, se găsesc multe leacuri în natură. O plantă care se folosește pentru tratament, dar și pentru profilaxie, este siminocul (Helichrysum arenarium).

  • Siminocul este frecvent folosit în tratarea unor boli ale aparatului digestiv, insuficiență hepatică, tulburări digestive, inflamații ale vezicii biliare. Totodată, ajută la ameliorarea durerilor reumatice și artritice. Este o plantă recomandată de specialiști pentru regenerarea ficatului și vindecarea rinichilor.

Siminocul își păstrează culoarea vie chiar și după ce se usucă, fiind considerat ‘’planta nemuririi’’.

Siminocul, leac pentru ficat și colecist

Siminocul este una dintre cele mai folosite plante pentru afecțiunile ficatului și colecistului:

  • stimulează producerea și circulația secreției biliare;
  • favorizează înlăturarea nisipului din colecist;
  • îmbunătățește formulă sanguină prin scăderea colesterolului și a bilirubinei;
  • favorizează funcțiile metabolice ale ficatului.

Trebuie, însă, folosit cu atenție de persoanele cu hipertensiune, deoarece tensiunea lor poate să crească neașteptat de mult.

În afecțiunile ficatului şi colecistului se recomandă infuzia de siminoc, preparată astfel:

Infuzie de siminoc pentru ficat și colecist

10 g de flori uscate de plantă se pun în 200 ml de apă fierbinte și se țin pe baie de aburi timp de 15 minute. Se infuzează până la răcire, apoi se filtrează.

Se beau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de 2-3 săptămâni, în funcție de gravitatea afecțiunii.

Precauții, contraindicații

Planta este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor diagnosticate cu obstrucție a ductului biliar, persoanelor alergice la plante din familia Asteraceae/Compositae precum rugina (Senecio jacobala), crizanteme, gălbenele sau margarete.

Siminocul poate cauza colici (crampe stomacale) în cazul persoanelor care prezintă calculi biliari.

 

 

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>