Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Siminocul – Leacul Minune, Udat De Lacrimile Fecioarei Maria

Siminocul (Helichrysum arenarium), planta ierboasă cu flori galbene, și-a dovedit, de-a lungul timpului, eficacitatea în tratarea numeroaselor afecțiuni. Este leacul numit ”floarea nemuririi”, născută din lacrimile Fecioarei Maria, prelinse pe mormântul lui Iisus.

Siminoc – Compoziție

Un ajutor de bază în afecțiunile hepatice, siminocul asigură rezerva de antioxidanți necesare organismului. Fitoterapeuții recomandă spre folosire doar florile, a căror compoziție este bogată în substanțe amare, taninuri, flavonoizi, saponozide, apigenina, astragalina, coloranți, cvercetrol, hamferol, glicozide, ulei volatil și săruri minerale.

Proprietățile curative ale siminocului 

♣ În ceea ce privește proprietățile curative, siminocul diminuează durerile ficatului, activează secreția biliară și scade colesterolul.

♣ Folosită în mod curent, planta se poate dovedi un real ajutor pentru liniștirea crizelor hepatice, fiind totodată un bun diuretic, astringent, expectorant, antioxidant, antiinflamator și antidot al otrăvurilor cu metale grele.

♣ Din florile de siminoc, cunoscute și sub denumirea de ”imortele”, prin faptul că își păstrează culoarea frumoasă chiar și după uscare, se poate prepara o infuzie, eficientă în afecțiunile biliare și hepatice, afecțiuni renale, atonie gastrică, colangite, dischinezie biliară, colecistite cronice, greață, gută, hepatită acută, hipercolesterolemie, pancreatite, meteorism, intoxicații, icter, reumatism, paraziți intestinali, tulburări gastro-intestinale și vomă.

pic129_1280
Flori de Siminoc

Infuzie din flori de siminoc

Infuzia de siminoc se obține printr-un mod de preparare simplu: adăugați 30 de grame de flori uscate la 1 litru de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Se filtrează și se administrează câte o cană, de 3 ori pe zi.

Moduri de folosire a plantei

  • Eliminarea viermilor intestinali

În afecțiunile interne, dar îndeosebi, în eliminarea viermilor intestinali, preparați un ceai într-o linguriță de flori mărunțite, fierte în 250 ml apă, timp de 5 minute. Serviți dimineața, pe stomacul gol, după care administrați un purgativ

  • Afecțiuni hepatice

În cazul afecțiunilor hepatice, stomacale, pancreatice, sau renale, urmați tratamentul bazat din flori de siminoc și lapte.

Adăugați o linguriță de flori mărunțite de siminoc în 250 ml lapte și lăsați la fiert timp de 5 minute. Strecurați lichidul și consumați 2 căni într-o zi

  • Intoxicații

În scopul combaterii efectelor intoxicațiilor, îndreptați-vă atenția către decoctul de siminoc.

Adăugați 2 lingurițe de plantă la 250 ml apă și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Strecurați lichidul și consumați. Pe lângă aceasta, puteți consuma și cărbune vegetal, ale cărui efecte benefice sunt din plin recunoscute

  • Tratamente cosmetice

Proprietățile antialergice, antiinflamatorii și astringente ale siminocului se dovedesc eficiente și în tratamentele cosmetice. Îndepărtând celulele moarte, planta curăță pielea în profunzime.

Dacă doriți să beneficiaţi de proprietățile excelente ale siminocului, preparați o infuzie concentrată, dintr-o cană cu apă, în care veți adăuga o lingură de plantă. Cu lichidul obținut puteți prepara măști cu tărâțe sau pur și simplu, comprese aplicate pe zonele dorite.

Indiferent de alegerea făcută, siminocul va vindeca cicatricile, acneea, furunculele sau dermatitele.

Precauții

Siminocul este contraindicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor diagnosticate cu obstrucţie a ductului biliar sau persoanelor alergice la rugina (Senecio jacobala), crizanteme, gălbenele sau margarete.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *