În sezonul cald mizaţi pe aceste BĂUTURI – MEDICAMENT, răcoritoare şi detoxifiante

Odată cu debutul perioadei calde, hidratarea organismului devine mai importantă ca oricând.

Pentru că răcoritoarele din comerţ se prezintă cu oferte atractive de arome, gusturi şi culori, se cade pradă adesea tentaţiei de a le consuma.

Din nefericire, mai bine de 90% din băuturile din comerţ sunt mai degrabă otrăvitoare decât răcoritoare, hidratarea făcându-se de cele mai multe ori cu lichide ale căror efecte sunt prea puţin cunoscute.

O citire atentă a etichetei dezvăluie cantităţi uriaşe de zahăr, acizi şi E-uri, unele mai toxice ca altele. Pentru a evita toate aceste capcane şi pericole pentru sănătate, putem apela la răcoritoarele preparate în casă, obţinute din ingrediente sigure, care, pe lângă gustul îmbietor, constituie şi un real tratament pentru boli.

Mixtură de căpşuni cu banane

Mixtura de căpşuni cu banane este un suc-medicament, o băutură inventată de italieni, care cucereşte Europa şi America. Pe lângă gustul foarte plăcut şi răcoritor, este totodată un remediu puternic.

Mod de preparare

În vasul de blender se adaugă o jumătate de litru de apă, 2-3 banane şi aproximativ o jumătate de kilogram de căpşuni, bine spălate şi curăţate.

Dacă sunteţi dependent de gustul dulce, puteţi adăuga în mixtură 2 linguri de miere. Dacă însă vă aflaţi la dietă, adăugați în compoziţie doar 2 linguriţe de miere.

Mixați ingredientele timp de 1 minut şi jumătate şi consumaţi cât mai repede. Această băutură minunată îşi pierde proprietăţile într-o oră.

Administrare

La nevoie, căpşunile pot fi înlocuite cu zmeură.

Se consumă câte 500 ml – 1 litru din această băutură, înainte de masă, pe stomacul gol. Cura durează cel puţin două săptămâni.

bauturi racoritoare.

Hidratarea se face cu bauturi sanatoase

Efecte terapeutice:

♣ Ajută la slăbit: acest minunat nectar de fructe proaspete suprimă eficient senzaţia de foame; conţinutul bogat de fibre alimentare prelungeşte timpul de digestie, împiedicând asimilarea anumitor grăsimi şi reglând glicemia.

♣ Combate constipaţia, colonul iritabil: în constipaţie şi colon iritabil, băutura se administrează în doză unică, dimineaţa; acizii organici şi fibrele alimentare din fructe ‘’matură’’ toxinele din colon, reglându-i activitatea.

♣ Previne şi tratează tulburările de ritm cardiac: căpşunile şi bananele sunt o sursă excelentă de potasiu şi magneziu biologic – două minerale esenţiale pentru prevenirea şi tratarea aritmiilor.

Limonadă cu mentă

Limonada cu mentă este cel mai bun răcoritor din lumea vegetală, fiind, de asemenea, un puternic remediu  energizant pentru creier.

Mod de preparare şi administrare

O lămâie cu coajă se spală foarte bine, se taie în felii cât mai fine şi se pune la macerat ȋntr-un litru de apă, ȋmpreună cu 1-2 tulpini verzi de mentă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. În macerat se adaugă sucul proaspăt stors de la încă o lămâie şi 2-3 linguri de miere.

Se omogenizează bine, se păstrează la rece şi se consumă pe parcursul zilei. Cura durează cel puţin 2-3 săptămâni.

Efecte terapeutice:

♣ Digestie dificilă: Substanţele amare din lămâie şi din mentă stimulează secreţia de sucuri digestive şi peristaltismul gastric şi intestinal; contra digestiei dificile, se administrează câte 1-2 pahare cu limonadă, cu 30 minute înainte de fiecare masă.

♣ Combate eficient stările de greaţă

♣ Insolaţie, lipsă de rezistenţă la căldură: limonada cu mentă, consumată pe parcursul zilelor călduroase de vară, reprezintă un ajutor preţios pentru organism şi pentru psihic; stimulează respiraţia, măreşte rezistenţa aparatului cardiovascular la efort şi alungă simptomele neplăcute ale insolaţiilor uşoare.

♣ Somnolenţă, dificultăţi de concentrare: substanţele aromate din lămâie şi mentă stimulează intens activitatea cerebrală, iar mierea previne stările de hipoglicemie; în cazul celor care depun eforturi intelectuale, această băutură este un stimulent mai bun decât cafeaua şi cola.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

    Când mai propuneți rețete de acest gen, specificați si pentru câte persoane, ca multe din cele propuse nu sunt numai pentru una sau două, mai ales dacă și cantitatea rezultată este imensă, ca în cazul de față
    Asta dacă doriți să fiți de folos până la capăt, nu numai să mai bifați încă o postare pe care luați niste bani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *