SEMINȚELE de ȚELINĂ reȋntineresc rapid organismul

Semințele de țelină sunt printre cele mai puternice medicamente din lume.

Deși au o dimensiune de doar câțiva milimetri, semințele de țelină conțin nu mai puțin de o sută de substanțe diferite, cu calități remarcabile.

Extractul de țelină este bogat în principii active, fiind o adevărată speranță în tratamentul multor boli.

Printre cele mai remarcabile calități ale semințelor de țelină merită amintit efectul anti-îmbătrânire.

Zeci de cercetări științifice făcute deopotrivă pe oameni și animale de experiență au arătat că extractul de semințe de țelină este printre cele mai bune medicamente cunoscute contra bolilor vârstei a treia.

Cele mai importante efecte ale extractului de semințe de țelină în lupta cu anii sunt:

Previne procesele de distrugere la nivel celular

Extractul de semințe de țelină previne afectarea ADN-ului și ȋmpiedică transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase.

Astfel spus, este printre cele mai eficiente remedii pentru profilaxia bolii canceroase.

Protejează creierul 

Extractul de semințe de țelină are o incredibilă capacitate de a menține nealterate funcțiile cognitive ale creierului, chiar și la vârste înaintate.

Mai mult decât atât, acest remediu tratează demența vasculară, ajută la refacerea creierului, a funcțiilor sale cognitive și motorii, după un accident vascular cerebral.

În urma studiilor făcute pe animale s-a constatat că semințele de țelină par a fi eficiente chiar și în cazul afectării creierului, specifică maladiei Alzheimer.

Menține densitatea osoasă

Semințele de țelină acționează la nivel hormonal, influențând pozitiv metabolismul calciului, prevenind demineralizarea oaselor și apariția osteoporozei.

Redă funcționalitatea articulațiilor

Principiile active cu un puternic efect antiinflamator articular, dar și anti-durere conținute de semințele de țelină redau funcționalitatea articulațiilor.

Spre exemplu într-un studiu-pilot, făcut pe 70 de voluntari cu diverse forme de reumatism, s-a observat că, după 42 de zile de tratament cu extract de semințe de țelină, aceștia au renunțat în proporție de 64% la calmantele pentru dureri articulare, în condițiile în care le crescuse mobilitatea și capacitatea de efort.

Cum se ia extractul, ca remediu anti-ȋmbătrânire

Ca remediu anti-ȋmbătrânire, se iau câte 600-800 miligrame pe zi extract de semințe de țelină, în cure de 3 luni.

Precauții, contraindicații

Semințele de țelină nu vor fi administrate femeilor ȋnsărcinate sau care alăptează. Persoanele cu afecțiuni inflamatorii acute ale rinichilor vor lua cu prudență extractul de semințe de țelină, la început, în doze mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *