SEMINŢELE DE PEPENE, leacuri MIRACULOASE – remedii inedite, cu efecte surprinzătoare

Seminţele de pepene, forţe prea puţin cunoscute ale naturii, sunt, cu adevărat, ‘’explozibili’’ de sănătate, cu un potenţial terapeutic enorm.

De cele mai multe ori, seminţele de pepene trec neobservate, în ciuda faptului că sunt o sursă importantă de fibre, minerale, proteine şi grăsimi sănătoase.

Seminţele din interiorul pepenilor se evidenţiază prin abundenţa de substanţe nutritive şi terapeutice, cu un rol deosebit de important în tratarea şi ameliorarea celor mai neplăcute afecţiuni.

Seminţele de pepene roşu

Seminţele de pepene roşu au un conţinut ridicat de vitamina C şi B6, acizi graşi care aduc beneficii pentru organism şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Conţin lipide, apă, proteine şi carbohidraţi ce oferă energie organismului pentru a face faţă stresului şi pentru a creşte nivelul de concentrare pe timpul zilei.

Seminţele de pepene galben

Seminţele de pene galben sunt o sursă importantă de vitamine  – A, C, B, B6, B12, E, K, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină – şi minerale – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, zinc, fier.

Încă din Antichitate, seminţele de pepene galben au fost folosite ca afrodisiac, însă şi pentru tratarea infecțiilor urinare şi cicatricilor.

Remedii cu seminţe de pepene roşu

Pietre la rinichi

Seminţele de pepene uscate, pisate şi transformate în pulbere se amestecă cu ulei de măsline, suficient cât să formeze o pastă.

Din acest amestec se administrează 2 – 3 linguri pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, vreme de 10 zile, după care se stă culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute. Pe parcursul tratamentului, sunt interzise prăjelile, grăsimile, cafeaua şi alcoolul. Cura se urmează de 3 ori pe lună.

Ceai diuretic, pentru afecţiuni ale rinichilor

Elimină orice pietre prezente la nivelul rinichilor şi la nivelul tractului urinar.

În 2 litri de apă se adaugă 4 linguri de seminţe zdrobite şi măcinate şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Ceaiul se consumă în doze egale, timp de 2 zile, urmate de o pauză de alte 2 zile, până la următoarea administrare. Tratamentul se repetă vreme de 2 – 3 săptămâni.

semintele de pepene

Semintele de pepene, miracole ale naturii

Remedii cu seminţe de pepene galben

Decoct diuretic

În 200 ml. de apă se adaugă 10 gr. de seminţe uscate de pepene galben. Se pune totul la fiert, în baie de abur, timp de 20 de minute. Se îndepărtează, iar peste pasul acoperit cu un capac se pune un prosop gros de bumbac şi se lasă să se răcească treptat.

Se administrează câte 100 ml. de preparat, de 4 ori pe zi, timp de 3 zile.

Infecţii urinare (stază urinară)

Peste 10 gr. de seminţe crude de pepene galben se toarnă 200 ml. lapte fierbinte. Se pune totul la fiert, în baie de abur, la foc mic, timp de 20 – 30 de minute. După această perioadă, vasul se îndepărtează de pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă până la răcirea completă.

Se administrează câte 10 ml. de lapte, de 4 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Creşterea potenţei

Seminţele de pepene galben se dau prin râşniţa de cafea, până când se macină foarte bine.

Se administrează câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, vreme de 2 – 3 săptămâni.

Unguent contra cicatricelor

Seminţele de la 3 pepeni galbeni se usucă într-un strat subţire, pe hârtie, într-un loc aerisit, şi se dau prin râşnița de cafea.

Coaja de la 10 ouă se spală bine, iar după ce s-au uscat se macină în râşniţa de cafea. Pulberea de seminţe se amestecă cu pulberea din coji de ouă, iar peste ele se adaugă puţin ulei de măsline, suficient cât să formeze o pastă omogenă. Unguentul se păstrează în recipient din sticlă, închise ermetic, la frigider.

Se ung zonele afectate în fiecare zi, timp de 2 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.