SEMINȚELE de IN curăță colonul și vindecă CONSTIPAȚIA

Multe persoane dau curs primului impuls de a da fuga la farmacie după un laxativ, pentru a scăpa de constipație.

Există, însă, alte mijloace la îndemână, mai blânde și mai sănătoase.

Există o multitudine de alimente, plante, dar și semințe ce pot veni în ajutor în lupta cu disconfortul creat de constipație, oricât de rebelă ar fi ea.

Semințele de in nu dau greș

Semințele de in (Linum usitatissimum) sunt unele dintre cele mai bogate plante în substanțe nutritive.

Sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, eficiente pentru reglarea colesterolului, glucozei din sânge și digestiei. Fibrele solubile, cât și insolubile ajută la detoxifierea colonului, slăbire și reducerea poftei de dulce.

Efectul astringent și laxativ, datorită conținutului ridicat de fibre, recomandă semințele de in în tratarea constipației cronice.

În plus, s-a constatat că fibrele din semințele de in interacționează cu asimilarea grăsimilor, acizii grași pe care îi conțin scăzând pofta de mâncare și stimulând arderea caloriilor – contribuind, așadar, la pierderea în greutate.

Cura cu semințe de in contra constipației

Prin conținutul ridicat de fibre solubile și nesolubile, semințele de in măcinate ajută la reducerea inflamației stomacului, în constipație, precum și la starea generală de sănătate.

  • Se consumă 1-2 linguri pe zi de semințe de in măcinate fin, cu multă apă sau cu iaurt, timp de 2 săptămâni.

Se pot adăuga și în salate, cereale, etc.

Se administrează semințe de in măcinate tip făină. Dacă rămân nemăcinate, pot trece prin corp fără nici un efect.

Foarte important este ca semințele să fie măcinate (în râșnița de cafea) chiar înainte de a se consuma, pentru a nu fi expuse prea mult la aer și astfel grăsimile să oxideze. Și să fie consumate cu o cantitate însemnată de lichide.

Contraindicații

Semințele de in sunt contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și celor care suferă de cancer la prostată.

Este contraindicat consumul de semințe de in în cazul dezechilibrelor hormonale de orice tip, femeilor care suferă de fibrom, endometrioză sau ovare polichistice.

Persoanele cu obstrucție intestinală ar trebui să evite semințele de in, deoarece acestea au un conținut crescut de fibre alimentare și pot tulbura suplimentar tranzitul.

Semințele de in pot reduce absorbția substanțelor din medicamente.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>