Secretele unui SUC de MORCOVI perfect, cu efect vindecător rapid

Sucul proaspăt de morcovi stimulează menţinerea tinereţii şi elasticităţii celulelor şi pereţilor vasculari, grăbind astfel procesele de vindecare.

Eliberat de celuloză (prin stoarcere), sucul de morcovi este resorbit rapid şi fără efort în sistemul digestiv, de unde ajunge direct în sânge şi apoi în celulele somatice şi cerebrale.

Sucul de morcovi – ce conţine

Componentele principale ale sucului de morcovi sunt:

caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, D, E, K, niacină, biotină, acid folic, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, siliciu, acid pantotenic, cupru, mangan, cobalt, zinc, nichel, molibden, vanadiu, fluor, seleniu, iod, pectină, celuloză, aminoacizi şi zaharuri diverse, substanţe vegetale secundare (flavonoide).

Suc de morcovi – efecte vindecătoare

♣ sprijină procesele vitale de vindecare şi regenerare din organism şi creier;

♣ stimulează metabolismul, respiraţia celulelor şi procesele funcţionale importante din creier, sistemul digestiv şi sistemul hormonal – efectul creşte dacă i se adaugă 1 căţel de usturoi proaspăt stors sau o bucăţică de hrean (ambele conţin, în plus, germaniu, sulf şi seleniu, şi au calităţi antibiotice vegetale);

♣ întăreşte sistemul imunitar;

♣ stimulează regenerarea permanent necesară a ochilor obosiţi, a nervilor optici şi a mucoaselor din organism, inclusiv mucoasa intestinală;

♣ regenerează şi întinereşte celulele pielii şi ţesutul conjunctiv, menţinându-le proaspete şi elastice.

suc-de-morcov

Sucul de morcovi sprijina procesele vitale de vindecare din organism

Suc de morcovi – utilizare

Ca sursă de vindecare şi de întinerire, se recomandă în combinaţii cu sucul a ½ – 1 măr. Ȋnainte de stoarcere, morcovii se curăță de coajă.

Se consumă 1-2 pahare pe zi, proaspăt, cu aproxmativ 20 de minute înaintea unei mese principale, sau între mese.

O binefacere pentru sănătate este şi consumul sucului de morcovi la micul dejun, în locul compotului de mere sau a laptelui cu migdale – lângă cereale, de preferinţă hrişcă. Totodată, poate fi combinat cu suc (proaspăt stors) de sfeclă roşie sau de ţelină.

Alte ‘’secrete’’ pentru un efect vindecător rapid

⇒ Sucul de morcovi se bea imediat după stoarcere, cu ajutorul unui pai – efectul curativ şi regenerator este cu atât mai intens, cu cât este mai scurt contactul sau cu oxigenul, care produce procese oxidative ce reduc calitatea vitaminelor ingerate.

⇒ Sucul se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute înaintea unei mese principale, sau între mese (pentru forţă şi energie).

⇒ Pentru un efect regenerator, în timpul unor afecţiuni acute, sau imediat după aceea, este bine să se consume minimum 1 pahar dimineaţa şi 1 pahar după-amiază.

⇒ Se pot urma cure de 30 de zile, cu 2 săptămâni de pauză.

Loading...
loading...

4 Comments

  1. 1
  2. 3

    de ce să zdroșești morcovul ca să-i storci sucul ?…de ce să renunți la fibre, care sunt extrem de valoroase ?…dați sfaturi de kkt !…spuneți oamenilor să mănânce fructele și legumele ÎNTREGI, nezdroșite, nestoarse, nenimicite, c-așa-i cel mai sănătos – ăsta e adevăratul „secret” !

  3. 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *