Secrete de Frumusețe în Stil Chinezesc

Frumusețea femeilor din China a fost întotdeauna admirată și imitată, acestea impresionând prin naturalețea fermecătoare.

În ce constă secretul frumuseții lor? În remediile naturale, aplicate cu un minimum de efort, care, însă, dau întotdeauna roade.

Miere și migdale pentru un ten impecabil

Următoarea rețetă de îngrijire aparține prințesei Yang Yuhua, a dinastiei Tang, a cărei frumusețe impresiona prin naturalețe.

Preparatul redă frumusețea tenului. Oferă tinerețe pielii, strălucire și catifelare.

Ingrediente

O lingură de ulei de migdale, o lingură de miere

Mod de preparare

Într-un castron cu apă caldă se toarnă și se amestecă bine uleiul de migdale și mierea. Se introduce un prosop curat în castron, se înmoaie și se aplică pe față.

Se lasă să acționeze timp de 3 minute, după care prosopul se ia de pe față, se înmoaie din nou în lichidul preparat și se aplică pe față încă o dată. Se repetă acest pas de câteva ori, astfel încât prosopul să stea pe față timp de 20 de minute.

Petale de trandafir și ouă de prepeliță

Următoarea mască este considerată un adevărat tonic împotriva îmbătrânirii, hrănind, catifelând și albind pielea.

Se bat bine 3 – 4 ouă de prepeliță, în care se vor adăuga petale de trandafir uscate, bine mărunțite. Se amestecă bine până când totul se transformă într-o pastă groasă și se aplică pe față, lăsând să acționeze timp de 25 de minute, după care se clăteşte.

migdale si miere

Secrete de Frumusete in Stil Chinezesc

Ceai verde și ulei de rozmarin pentru păr bogat și strălucitor

Pentru un păr bogat și strălucitor, suplu, lipsit de mătreață, se poate apela la următoarea rețetă:

Într-o cană de ceai verde se adaugă o linguriță de ulei esențial de rozmarin. Se amestecă bine, iar lichidul obținut se toarnă pe părul umed, imediat după spălare, fără a clăti din nou.

Se usucă părul în mod obișnuit.

Mască cu năut, lămâie și iaurt pentru față și corp

Următoarea mască hrănește și întinerește orice tip de piele. Poate fi aplicată și pe corp, însă mărind proporțional cantitățile.

Ingrediente

2 linguri făină de năut, 1 lingură de iaurt simplu, 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele până când devin o pastă care va fi aplicată pe față și va fi lăsată să acționeze timp de 30 de minute.

Se clăteşte fața cu apă călduță.

Mască de păr cu henna incoloră (neutră)

Masca de păr cu henna incoloră (se găsește în magazinele naturiste) se va aplica periodic pentru frumusețea și strălucirea podoabei capilare.

Urmând un astfel de tratament, părul devine suplu, ușor de pieptănat, nu mai cade și este lipsit de mătreață.

Într-un vas din sticlă sau porțelan se adaugă o parte henna incoloră cu 3 părți de apă fierbinte. Atenție! La prepararea amestecului, se va folosi obligatoriu o lingură de lemn!

Se acoperă compoziția timp de jumătate de oră, după care se poate aplica pe păr, începând de la rădăcină, pe pielea capului și până la vârf. Părul se acoperă cu o folie de plastic și se lasă astfel timp de jumătate de oră, după care se clăteşte cu apă din abundență.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *