Scăpaţi de RINITĂ (răceală uşoară) cu antibiotice naturale care luptă eficient cu viruşii

Cel mai supărător simptom al răcelilor de sezon este rinita.

Rinitele sunt răceli uşoare, cauzate de infecţiile virale, uneori şi bacteriene, manifestate prin obstrucţie nazală sau rinoree (curgerea nasului), însoţite de stări subfebrile.

În acest caz, bolnavul nu poate respira, are o stare de disconfort general şi îşi pierde mirosul.

Deşi rinitele apar mai des la copii şi la bătrâni, şi adulţii se confruntă cu această problemă, în special cei care au avut în antecedente sinuzite cronice.

Principalul sfat pentru persoanele care suferă de rinite este să nu folosească antibiotice decât la recomandarea medicului, întrucât majoritatea afecţiunilor sunt de natură virală, iar antibioticul nu le este de nici un folos.

De regulă, rinitele pot fi controlate uşor cu remedii naturale din plante medicinale cu acţiune antiinfecțioasă şi antibacteriană puternică asupra tractului respirator.

Formula ideală pentru prevenirea şi combaterea rinitelor este o combinare a tratamentului clasic cu cel natural, despre care vom vorbi în cele ce urmează:

Frunzele de măslin (Olea europaea)

Foarte bogate în substanţe cu efect antibiotic, antiviral şi imunostimulent, frunzele de măsline sunt ideale în tratamentul rinitelor. În frunzele de măslin se găsesc cantităţi impresionanate de oleuropeină, un principiu activ care stimulează producţia de celule ale sistemului imunitar, pentru a lupta eficient cu viruşii sau bacteriile patogene.

♣ Se administrează câte 200-400 mg. extract din frunze de măslin (se găseşte în farmacii, magazine naturiste), de 3 ori pe zi, în cure de 14 zile, cu pauză de 2 săptămâni.

Astragalus (Astragalus membranaceus, A. mongolica)

Principala funcţie a plantei este de stimulare a sistemului imunitar, rădăcina sa ajutând organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar şi mai mulţi anticorpi. Este ideală atât pentru prevenirea, cât şi pentru combaterea rinitelor. De altfel, este printre cele mai eficiente remedii pentru a preîntâmpina răcelile banale.

♣ Se iau câte 4 capsule (200 mg. extract uscat) pe zi, în cure de 10-14 zile.

rinita-raceala

Rinita, vindecata cu plante care stimuleaza sistemul imunitar

Mugurii de coacăz negru (Ribes nigrum)

În rinita cronicizată există, cu siguranţă, şi un proces alergic. Mugurii de coacăz negru au un puternic efect antialergic şi antiinflamator, fiind supranumiţi şi ‘’cortizon natural’’.

♣ Se iau câte 50 de picături de macerat glicerinat, de 3 ori pe zi, în cure de 30 de zile, cu pauză de 15 zile.

Busuiocul (Ocimum basilicum) şi Cimbrul (Thymus vulgaris)

Uleiurile volatile se asociază medicaţiei antiinfecțioase clasice.

Uleiul de busuioc şi de cimbru au efecte antibiotice foarte puternice, ajută la eliminarea secrețiilor suplimentare de pe căile respiratorii superioare, stimulând sistemul nervos central şi eliminând stările de letargie.

♣ Cele două uleiuri volatile se amestecă în proporţii egale, iar din această combinaţie se iau câte 5 picături, de 3 ori pe zi, cu puţină apă.

Eucaliptul (Eucaliptus globulus)

Contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, stimulează respiraţia şi reduce senzaţiile neplăcute asociate infecţiilor respiratorii. Foarte importantă este şi folosirea externă a acestuia, deoarece desfundă nările şi permite o respiraţie normală.

♣ Se iau câte 2 picături, de 4-5 ori pe zi.

Cimbru şi mentă

Masajul cu ulei de cimbru şi de mentă acţionează direct la nivelul sinusurilor şi al căilor respiratorii superioare.

♣ Într-o linguriţă de unguent obişnuit (ex: gălbenele) se pun câte 2-3 picături din fiecare ulei volatil. Se amestecă bine şi se întinde pe zona frunţii, până la rădăcina părului, pe tâmple şi pomeţi, cu mişcări line, până când intră în piele.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *