Scăpaţi de pietre la rinichi şi arsuri la stomac, cu MAZĂRE VERDE

Mazărea verde (Pisum sativum), foarte hrănitoare şi bogată în proteine, şi-a câştigat statutul de aliment – medicament, datorită numeroaselor beneficii aduse sănătăţii.

Pe lângă faptul că are un conţinut proteinic mare, ceea ce înseamnă că poate înlocui cu succes carnea, mazărea, consumată regulat, încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte memoria, stimulează activitatea cerebrală şi echilibrează funcţiile sistemului cardiocvascular.

Poate fi introdusă cu succes în dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat, tuberculoză, vitiligo, tulburări ale sistemului nervos şi ale celui imunitar.

Pietre la rinichi (litiază renală)

Medicina naturistă recomandă în tratamentul pietrelor la rinichi  – depozite mici şi dure care se formează în interiorul rinichilor, constituite din minerale şi săruri acide – decoctul de păstăi de mazăre.

♣ Se toarnă o cană de apă rece peste o mână de păstăi de mazăre, şi se fierbe totul la foc mic, timp de 10 minute. Se acoperă şi se lasă la infuzat până la răcirea completă. Se administrează câte 2 linguri de lichid, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Arsuri la stomac

Arsurile la stomac, declanşate de mâncare şi produse atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv, arzând partea din spate a gâtului, pot fi ȋnsoțite de flatulenţă, greaţă, dificultăţi la înghiţire, răguşeală cronică, regurgitare şi uneori dureri în piept. Pentru a evita toate aceste neplăceri ale refluxului gastrointestinal, se poate apela la un remediu pe cât de simplu şi confortabil, pe atât de eficient.

♣ Astfel, înainte de fiecare masă, se consumă câte 4 – 5 boabe de mazăre proaspătă sau uscată, înmuiate în apă. Pentru rezultate eficiente, remediul se administrează în fiecare zi, pe o perioadă îndelungată, de minimum 6 luni.

Stimularea potenţei sexuale

Pentru stimularea potenţei sexuale, se recomandă următorul tratament cu boabe de mazăre:

♣ Un pumn de boabe de mazăre se pun la înmuiat în apă, timp de câteva ore. După acest timp, se consumă doar apa ȋndulcita cu miere, urmând ca boabele să se consume dimineaţa, pe stomacul gol. O astfel de cură se va urma cel puţin 2 săptămâni.

mazare

Mazarea, aliment – medicament

Pecingine

Tricofiţia, numită popular şi pecingine, reprezintă o infecţie fungică a pielii şi anexelor ei (boală contagioasă). Este o infecţie uşoară frecventă a scalpului şi a părului ce apare sub forma petelor cu cruste şi a peticelor de păr rupt pe cap.

♣ Trei căni de apă şi o cană de mazăre se pun să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, după care se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 2 – 3 ore. Ȋn fiertura preparată se înmoaie un tifon, care se aplică pe zona afectată. Compresa se lasă să acţioneze până când se usucă complet, aplicându-se de mai multe ori pe zi, până la vindecarea totală.

Furuncule, răni purulente, eczeme

Pentru tratamentul extern al furunculelor, rănilor purulente şi eczmelor, se poate prepara un remediu pe bază de mazăre şi albuş de ou.

♣ Se amestecă 2 linguri de pulbere de mazăre cu un albuş de ou, până la omogenizarea completă. Pasta obţinută se aplică pe zona afectată şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră, apoi se clăteşte cu ceai de muşeţel călduţ.

Îmbunătăţirea activităţii cerebrale

Pulberea din boabe uscate de mazăre este foarte utilă persoanelor active, foarte solicitate intelectual.

♣ Pulberea se obţine prin măcinarea boebelor uscate de mazăre cu râşnița de cafea. Se poate conserva până la 3 – 4 luni, în pungi de hârtie, într-o încăpere uscată. Se administrează câte o jumătate de linguriţă, înainte de masă, zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *