Scăpați de INSOMNIE cu ceai de MUȘEȚEL – trucul care îi crește de zeci de ori efectul somnifer!

Medicamentele foarte scumpe și deopotrivă toxice pentru organism sunt frecvent recomandate împotriva tulburărilor de somn.

Acestea ‘’anesteziază’’ sistemul nervos şi dau a doua zi o stare de mahmureală.

Pentru reglarea naturală a organismului şi a vieţii emoţionale, natura ne pune la dispoziție mijloace simple ce țin sub control stresul şi tensiunile psihice.

Ceaiul de mușețel induce starea de relaxare şi de somn

Ceaiul călduţ de muşeţel, băut seara, este cel mai blând şi totodată cel mai cunoscut somnifer natural din lume.

Uleiurile volatile din compoziția muşețelului luptă împotriva stărilor de nelinişte şi reglează somnul.

Efect îndelungat

Foarte important este și faptul că, spre deosebire de unele suplimente care sunt eficace doar pentru câteva ore, mușețelul pare să stea în sistem pentru un timp relativ îndelungat.

Un studiu din Jurnalul pentru Agricultură și Chimie Alimentară a evaluat urina voluntarilor care au băut ceai de mușețel, zilnic, timp de 2 săptămâni.

Astfel, s-au găsit nivele înalte de hipurat, un antiinflamator, și glicină, care ajută la alinarea spasmelor musculare.

La 2 săptămâni după ce voluntarii au încetat să mai bea ceai de mușețel, nivelele acestor elemente mai erau încă măsurabile.

Magneziul marin amplifică efectul somnifer al muşețelului

  • Muşeţelul este un foarte bun relaxant şi calmant. Efectul său somnifer este amplificat de zeci de ori, dacă la ultima înghiţitură de ceai se vor lua şi 1-2 capsule cu magneziu de origine naturală.

Un studiu publicat în ‘’Jurnalul de cercetare în ştiinţe medicale’’ a arătat că administrarea de magneziu în formă asimilabilă îmbunătăţeşte, la cei mai mulţi subiecţi, parametrii somnului.

În timpul curei, este mult accelerată viteza de adormire, iar timpul efectiv de somn, latenţa somnului dimineaţa, starea de luciditate la trezire sunt la parametri normali.

Cel mai bun magneziu natural cunoscut este magneziul marin japonez (de la farmacie), foarte bogat în clorură de magneziu, care se asimilează aproape instantaneu şi în proporţie mai mare (90 %) decât orice altă formă de magneziu.

Tratamentul cu ceai de mușețel și magneziu marin japonez

Cu 3 ore înainte de culcare, se bea 1 cană de 250 ml cu infuzie caldă de muşeţel (1 linguriţă la cană) şi se iau 1-2 capsule cu magneziu, cel puțin 2 săptămâni.

Precauții, contraindicații

Ceaiul de mușețel trebuie consumat cu precauție de femeile însărcinate și care alăptează (la sfatul medicului).

Ceaiul se consumă cu precauție de către persoanele astmatice, cei cu diferite alergii, cei care iau anticoagulante. Nu se administrează împreună cu medicamente sedative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.