Medicină naturistă

Scăpaţi de ACNEE definitiv cu baia în mare şi expunerea la soare – iată ce trebuie să faceţi

Atât apa de mare, cât şi razele solare, au o acţiune antiinfecțioasă foarte puternică, exercitată mai ales la nivelul pielii.

Combinaţia celor două este un tratament uimitor împotriva unor boli dermatologice din cele mai diverse, inclusiv cele care au o componentă hormonală sau imunitară.

Efectele terapeutice cele mai puternice ale băii în apa de mare combinate cu expunerea la soare se înregistrează asupra unei boli dificil de tratat: acneea.

În urma băilor în mare şi expunerii repetate la soare, acneea se retrage şi chiar dispare (mai ales dacă se respectă foarte bine şi igiena).

Baia în apa de mare şi expunerea la soare

Făcută cu consecvenţă, această ‘’bălăceală’’ este una dintre cele mai puternice arme împotriva acneei. Baia în apa de mare şi expunerea la ultraviolete se face succesiv.

Mai întâi, ne scăldăm în apa mării, câte un sfert de oră minimum.

Apoi, fiecare scăldat va fi urmat de 45-60 de minute de plajă, timp în care ne vom schimba periodic poziţia, astfel încât să expunem fiecare porţiune de piele la soare.

Expunerea la soare nu se va face între orele 11 şi 17. Durata unei asemenea cure va fi de minimum 12 zile.

Apa de mare si razele solare au o actiune antiinfectioasa puternica la nivelul pielii

Efectele curei marine

Atât apa de mare, cât şi razele ultraviolete au efecte antiseptice, distrugând bacteriile care produc inflamațiile porilor pielii şi apariţia acneei.

Apoi, apa de mare reglează secreţia de sebum şi reduce inflamația. Mai mult decât atât, împreună cu nisipul, curăță pielea şi desfundă porii.

Cura marină are efecte reglatoare endocrine – în special la nivelul gonadelor şi al glandelor suprarenale – ajutând la eliminarea din rădăcină a acestei afecţiuni.

Vindecă infecţii rezistente

Băile îndelungate în apa marii, expunerea epidermei la radiaţiile ultraviolete ale soarelui şi mersul desculţ pe nisip, fac, adesea, să se vindece ca prin farmec şi infecţii care nu cedează la niciun tratament.

Indiferent că vorbim de eczemele infecţioase, de boala piciorului de atlet sau chiar de tuberculoza cutanată, terapia cu apă de mare, soare şi aer nu dă greş.

Mai mult decât atât, toţi aceşti factori sunt un excelent mijloc de prevenire a infecţiilor care se dezvoltă mai ales în mediul anaerob creat de ȋncălțăminte şi haine.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>