Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Şase cure foarte importante cu TARHON, care promit vindecarea – sigur nu vă aşteptaţi la asta!

Tarhonul (Artemisia dracunculus) este o plantă aromatică, bogată în iod, motiv pentru care este recomandată persoanelor care urmează un regim fără sare, aroma sa reuşind să scoată din anonimat preparatele, oferindu-le gust.

Însă nu doar ca şi condiment este cunoscut tarhonul, ci şi ca plantă medicinală cu puternice proprietăţi terapeutice.

Compoziţie şi acţiune

În cantităţi moderate, tarhonul se foloseşte proaspăt, uscat sau conservat în oţet.

Frunzele de tarhon găzduiesc uleiuri volatile care conţin compuşi aromatici de tip  fenol- metil- eter, estragolul, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale şi vitamine. Din compoziţia chimică a tarhonului nu lipsesc hidrocarburile terpenice, aldehida anisică, acetaldehidă, vitaminele B1 şi C.

Toate acestea conferă plantei acţiune antiinflamatorie, dezinfectantă, antiinfecţioasă, decongestivă, antivirală, antibacteriană, antispastică, carminativă, stomahică, diuretică, şi antiparazitară.

Regenerează ficatul

O cură cu ceai de tarhon ajută la creşterea secreţiilor bilei pentru ficat.

♣ Se adaugă o linguriţă de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Recipientul se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară. Pentru regenerarea ficatului, se consumă câte 3 căni pe zi, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Alungă anxietatea şi insomnia

Ceaiul de tarhon are proprietăţi calmante şi efect antispasmodic, ajutând la relaxarea nervilor şi la calmarea stării de agitaţie. Astfel spus, o cură cu acest remediu ajută la combaterea anxietăţii, oboselii şi insomniei.

♣ O linguriţă de frunze uscate se adaugă la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se filtrează. Se administrează câte 2 căni pe zi, timp de cel puţin 2 săptămâni.

Reduce nivelul colesterolului ‘’rău’’

Cura cu infuzie de tarhon este benefică şi împotriva valorilor crescute ale colesterolului (dislipidemie). Consumat regulat, tarhonul are proprietatea de a stimula funcţiile rinichilor, de a reduce nivelul colesterolului ‘’rău’’ şi de a curăţa vasele de sânge.

♣ Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană de apă clocotită. Se consumă câte 2 căni pe zi, cel puţin 2 săptămâni.

ceai de tarhon.
Tarhonul curata vasele de sange

Tratează cancerul gastric (adjuvant)

Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, tarhonul, adăugat în dietele cu crudităţi anticancer (în salate, ciorbe – la sfârşit) catalizează procesul de vindecare. Totodată, este recomandat ca adjuvant în cancerul gastric.

♣ Ca adjuvant în cancerul gastric, se recomandă următoarea cură: 3 mâini de tarhon proaspăt se dau prin maşina de tocat (sau se zdrobesc în blender, cu puţină apă), apoi se storc bine într-un tifon. Sucul astfel obţinut se consumă imediat cu o lingură, pe stomacul gol. Sucul poate fi conservat timp de 12 ore, la frigider (4 grade celsius). Cura durează cel puţin o lună.

Combate tulburările de creştere la copii

Cura de tarhon este benefică împotriva tulburărilor de creştere la copii manifestate prin: deficienţe de vorbire, pubertate precoce, diferite tulburări hormonale.

♣ Înainte de fiecare masă, se beau 3 linguriţe de suc de tarhon, timp de o lună.

♣ În lipsa tarhonului proaspăt, se foloseşte un macerat din tarhon uscat în oţet de mere: peste 10  linguri de tarhon bine mărunţit se toarnă 40 de linguri de oţet de mere şi miere. Compoziţia se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează. Se iau 3-6 linguriţe din acest oţet medicinal înainte de fiecare masă, timp de o lună.

Vindecă paraziţii (viermii) intestinali

Cura cu ceai de tarhon elimina din organism paraziţii intestinali precum ascarizi, oxiuri şi tenie.

♣ În jumătate de litru de apă se adaugă 3 mâini de tarhon nemacinat, care se lasă de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă o jumătate de litru de apă, după care se lasă la răcit şi se filtrează. Cele două extracte se combină, obţinându-se un ceai care se administrează în 2 reprize: jumătate din cantitate dimineaţa şi jumătate seara. Acest tratament se repetă zilnic, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de tarhon sunt contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanelor  care manifestă alergii la substanţele din plante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *