SAREA NIGARI reduce deficitul de magneziu şi susţine sănătatea (utilizări, beneficii)

Sarea Nigari, cunoscută şi sub denumirea de Clorură de Magneziu, este o sare a magneziului, şi spre deosebire de alte forme în care acest mineral se găseşte, clorura este asimilată mult mai uşor de către organismul nostru.

Magneziul este un mineral esenţial pentru menţinerea echilibrelor biochimice ale corpului şi, implicit, a sănătăţii întregului organism.

Totodată, din cele 18 minerale pe care corpul nostru le foloseşte pentru o bună funcţionare a întregului sau sistem, magneziul este cel  mai important.

Cercetările au demonstrat importanța magneziului în funcţionarea optimă  a aparatului cardiovascular, a rinichilor şi a muşchilor.

Sarea Nigari

Sarea Nigari sau clorura de magneziu se găseşte în cantităţi mari în apa de mare. De exemplu, Marea Mediterană conţine 7.5 g per litru.

Clorura de magneziu cristalizată este făcută din apă de mare şi este asimilată mult mai uşor de către organismul uman.  Sarea Nigari se poate găsi în Plafaruri şi în magazinele cu profil naturist (inclusiv cele online).

Sarea Nigari – utilizare

Ingerare

Sarea Nigari este solubilă în apă şi se utilizează intern pentru a trata o serie de afecţiuni. Pentru aceasta, se adaugă în alimente sau apă, băuturi (de exemplu, în sucuri – pentru a atenua gustul sărat-amărui):

 • într-un pahar cu apă se dizolvă 1/3 linguriţă de clorură de magneziu; acest amestec se consumă de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara;

în cazul persoanelor cu tulburări ale sistemului digestiv, doza zilnică recomandată este de 360 – 410 mg.

persoanele care au diverse afecţiuni, precum stresul, semne de îmbătrânire prematură, probleme cardiovasculare, pot creşte doza la 1000 mg. pe zi.

Beneficii

 • Este asimilată uşor de organism
 • Combate deficitul de magneziu
 • Întăreşte sistemul osos
 • Previne osteoporoza
 • Oferă suport sistemului nervos
 • Are efect de detoxifiere a organismului
 • Susţine activitatea fizică
 • Reglează tensiunea arterială
 • Reduce riscul de apariţie a atacului de cord
 • Întăreşte imunitatea
 • Antidepresiv.
Sarea Nigari sustine sanatatea intregului organism

Băi terapeutice

Se fac băi cu apă în care s-a adăugat clorură de magneziu, pentru întregul corp sau doar la picioare:

 • într-o cadă cu apă caldă se adaugă 1 – 2 ceşti de clorură de magneziu, se amestecă până se dizolvă, după care se lasă să acţioneze timp de 20 – 30 de minute; nu se foloseşte  săpun sau alte substanţe; baia poate crea, iniţial, senzaţii neplăcute(înţepături sau arsuri, senzaţie de căldură), care, însă, după o perioadă scurtă de timp, dispar; la finalul băii, se clăteşte corpul cu duşul;
 • în 3-4 litri de apă caldă se dizolvă 1 ceaşcă de clorură de magneziu; baia de relaxare pentru picioare durează 20-30 de minute (ionii de magneziu pătrund în fluxul sanguin şi oferă un sentiment foarte plăcut), iar la final, picioarele se clătesc cu apă curată; pentru efecte maxime, tratamentul se efectuează dimineaţa şi seara, timp de 2 săptămâni;

După baie, se recomandă masarea întregului corp sau doar a picioarelor (după caz) cu ulei de cocos. Clorura poate să usuce pielea, iar uleiul de cocos (conţine multe vitamine şi minerale) hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime.

Formarea brânzei Tofu

Sarea Nigari are proprietatea de a coagula proteina din laptele de soia, formând brânză tofu: se adaugă 1 linguriţă de sare Nigari pentru a coagula 1-1.5 l. lapte de soia.

Obţinerea uleiului de magneziu

Pentru a obține ulei de magneziu: la o măsură de sare Nigari se adaugă o măsură de apă distilată, se amestecă soluţia până se topeşte sarea, apoi se foloseşte extern pentru masaj (direct pe piele) sau băi (la o cadă cu apă se adaugă 100-200 ml. ulei de magneziu).

Precauţii

Sarea Nigari se va administra cu precauţie în caz de nivel ridicat de magneziu, insuficiență renală, tratament cu anticoagulante, hipotensiune arterială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

CRAMPE MUSCULARE, spasme, cârcei – alungaţi durerile definitiv cu aceste remedii făcute în casă

Articol următor

ULEI şi OŢET de LĂCRĂMIOARE – vindecă durerile de cap, aritmiile, migrenele, problemele tenului