Sandviş Terapeutic cu Miezuri de Nucă – Pentru Digestie Lentă şi Boli de Inimă

O alternativă sănătoasă şi copioasă a meselor luate în grabă o reprezintă sandvişurile preparate în casă, din ingrediente proaspete şi în condiţii proprii de igienă.

Chiar dacă unele variante de sandvişuri gata preparate par apetisante, este indicat să consultaţi cu atenţie etichetele însoţitoare, întrucât acestea conţin adesea sosuri grele, pe bază de maioneză, indigeste şi neconforme cu o dietă echilibrată.

Sandviş hrănitor şi sănătos

Pentru ca sandvişul să devină un fel de mâncare hrănitor şi terapeutic, este foarte important să se aleagă corect ingredientele folosite.

În primul rând, este recomandată alegerea unei varietăţi de pâine bogată în fibre, cu valoare nutritivă mare şi săracă în calorii, aşa cum este cazul celei obţinute din făină integrală de grâu sau de secară.

Feliile nu se vor unge cu unt, margarină sau maioneză, o bogăţie de grăsimi saturate, care nu face altceva decât să încarce organimul cu calorii goale, să îngroaşe venele şi arterele, favorizând apariţia bolilor cardiovasculare. O alternativă excelenţă este brânza proaspătă de vaci amestecată cu iaurt, ulei de măsline, castraveţi, mărar sau alte legume meruntite.

Baza sandvişurilor depinde de imaginaţia şi gustul fiecăruia: brânză slabă, germeni de cereale, bucăţele de ou fiert, legume de orice fel; pentru un plus de savoare, condimentele din plante sunt ideale.

Un astfel de sandviş, preparat ca la carte, ajută digestia, datorită conţinutului mare de fibre, alungă stresul, datorită vitaminei B şi magneziului, asigurând energie pentru întreaga zi.

sanvis

Un Sanvis Preparat Corect Ajuta Digestia

Sandviş terapeutic

Sandvişul bruschetă cu miezuri de nucă poate fi considerat un sandviş terapeutic, reţeta fiind adaptată, testată şi recomandată de experţi.

Argumentele terapeutice sunt multiple. Pe lângă faptul că acest sandviş se prepară rapid, el este indicat suferinzilor de inimă, deoarece conţine brânză de capră, săracă în calorii, însă bogată în proteine. Pâinea cu cereale sau integrală asigură aportul de fibre, esenţiale unui tranzit intestinal normal, fiind, de asemenea, foarte săţioasă.

Salata şi roşia sunt o bogăţie de vitamine şi antioxidanţi, iar miezurile de nucă sunt excelente în anotimpurile reci, ajutând la păstrarea energiei şi a sănătăţii sistemului cardiovascular.

Ingrediente (pentru 4 porţii)

8 felii de pâine cu cereale (în jur de 30 gr. fiecare)

100 gr. brânză slabă de capră, tartinabilă

Frunze de salată verde; 2 roşii; 1 ceapă roşie; 4 frunze de ceapă verde

4 miezuri de nucă

Sare, piper

Metodă de preparare

Se ung feliile de pâine cu brânză şi se introduc la cuptor, pentru 8 minute, până ce se rumenesc uşor. Dacă nu există timp suficient, se poate renunţa la cuptor, folosind o brânză mai tare.

Între timp, se curăţă roşiile, se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa tocată fin, frunzele de salată verde mărunţite şi miezul de nucă măcinat.

Se adaugă sare şi piper după gust, punând amestecul de roşii peste feliile de pâine scoase din cuptor. Se serveşte imediat.

Pentru un plus de prospeţime, se pot folosi şi frunzele de salată verde întregi.

Trucuri pentru debutanţi:  este indicat să se aleagă roşiile mai tari, deoarece excesul de suc poate înmuia prea tare pâinea, mai ales în situaţiile în care sandvişul nu se consumă imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.