ȘAMPON cu OU pentru PĂR GRAS cu aspect unsuros

Dacă părul normal e voluminos și strălucitor chiar și la două zile după spălare, părul gras, din pricina secreției excesive de sebum, după doar 24 de ore de la spălare e din nou unsuros și lipit de cap.

Spălarea lui zilnică cu șampoane obișnuite este un adevărat pericol, deoarece la baza lor  se află cel mai adesea detergenți care activează glandele seboreice, agravând și mai tare aspectul unsuros al părului.

Cea mai recomandată spălare a părului gras este la 2-3 zile, cu șampon de ou.

Șampon de ou

Se bat 2-3 gălbenușuri, se adaugă (nu e obligatoriu) 2 linguri de rom și se întinde omogen produsul pe părul ud, masându-se ușor pielea capului.

În ultima apă de clătit (părul se clătește bine, de 2-3 ori) se adaugă infuzie de mesteacăn + foi de nuc (pentru părul brunet) sau flori de mușețel (pentru părul blond) + urzică vie + frunze de soc + o tulpină de rostopască (câte o mână din fiecare), puse seara în 3-4 litri de apă rece, și care dimineața se încălzește cu plante cu tot, până ajunge în punctul de fierbere.

Se lasă să se infuzeze 3 minute, apoi se strecoară lichidul și se clătește părul cu el, lăsându-l să acționeze câteva minute. Se usucă apoi părul.

Şampon cu ou, pentru păr gras

Se amestecă într-o cană 1 gălbenuș de ou cu 1 lingură de coniac.

Se spală părul mai întâi cu foarte puţin şampon neutru (pentru copii) sau cu săpun vegetal lichid. Se clăteşte şi se zvântă puţin în prosop.

Apoi, se aplică pe cap amestecul de ou şi coniac, masându-se bine în tot părul. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, acoperindu-se capul cu o cască de plastic.

Se spală părul cu apă caldă, masându-l energic. Se mai pune o dată puţin şampon de ou şi coniac, apoi se clăteşte cu multă apă caldă.

Se adaugă la final, în ultima apă, aproape rece, 1 lingură de suc de lămâie.

Intern, se bea zilnic 1 pahar de apă + 1 linguriţă de oţet de mere cu miere.

În prima săptămână din fiecare lună, se face o cură de vitamina A, responsabilă de producerea în cantități normale a sebumului, a acelei grăsimi care protejează firul de păr și întreg scalpul.

Vitamina A se găsește mai ales în cătină și în uleiul de cătină, în rădăcina și mai ales în sucul de rădăcină de morcov, în toate legumele galbene sau portocalii.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>