Plante naturiste, Tratamente naturiste

SALVIA activează funcţiile creierului şi ale MEMORIEI. Este de ajutor şi persoanelor ‘’atinse’’ de boala Alzheimer

Printre calităţile vindecătoare ale salviei (Salvia officinalis) se numără şi activarea funcţiilor creierului şi ale memoriei.

Salvia este de ajutor şi persoanelor atinse de boala Alzheimer.

În urma unui studiu s-a constatat că bolnavii aflaţi în stadiu incipient şi mediu de Alzheimer, după tratamentul cu extract de salvie, au avut îmbunătăţiri semnificative în funcţiile creierului.

Însă salvia îmbunătăţeşte şi memoria persoanelor sănătoase, tineri sau bătrâni.

Alzheimer

Salvia blochează formarea unor enzime (concentrate în creier şi în măduva spinării) care afectează sistemul nervos, provocând boala Alzheimer.

În cadrul unui studiu efectuat la Clinica Psihiatrică din Teheran, 42 de pacienţi suferinzi de Alzheimer (gravitate mică şi medie), cu vârste între 65 şi 85 de ani, au fost trataţi zilnic cu extract alcoolic de salvie, pe o perioadă de 4 luni.

La finalul studiului, specialiştii au ajuns la concluzia că administrarea de salvie restabileşte în mare măsură memoria, îmbunătăţeşte funcţii cognitive precum raţionamentul şi atenţia, reduce stările de agitaţie psihomotorie.

  • Încă de la primele simptome ale acestei afecţiuni, se ia câte 1 linguriţă de tinctură de salvie (diluată în puţină apă), de 4 ori pe zi, în cure de 4 luni, urmate de 1 lună de pauză, după care tratamentul se reia.

Salvia: planta pentru creier si memorie

Anxietate, tulburări de memorie

Potrivit unui studiu al Universităţii din Newcastle, Marea Britanie, salvia amplifică memoria de lungă şi de scurtă durată, creşte capacitatea de raţionament şi performanţa intelectuală în general.

Salvia este şi un excelent remediu pentru combaterea efectelor negative ale stresului şi are efect anxiolitic.

  • Împotriva anxietăţii, tulburărilor de memorie, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de salvie (pe stomacul gol), de 4 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, urmate de 3 săptămâni de pauză.

Îmbunătăţiri în funcţiile creierului

Salvia activează funcţiile creierului şi ale memoriei. Pentru îmbunătăţirea memoriei persoanelor sănătoase, se recomandă ceaiul de salvie.

  • Se pune 1 cană (250 ml.) cu apă pe foc, iar când dă în clocot se toarnă peste 1 lingură de frunze de salvie mărunţite. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, acoperit, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, după masă, în cure de 2-3 săptămâni.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de salvie sunt contraindicate în sarcină, alăptare, epilepticilor. În cazul diabeticilor insulino-dependenţi, în timpul administrării salviei, glicemia va fi strict supravegheată.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>