Rețete naturiste

SALATĂ de SFECLĂ ROȘIE și PORTOCALE – bogată în vitamine și fibre

Sfecla roșie, una din cele mai bune legume, își păstrează din vitamine și după prelucrarea termică.

Salata de sfeclă roșie cu portocale este un preparat sănătos, revigorant, vesel, colorat și foarte gustos.

Salată de sfeclă roșie și portocale

Mai ales pe timpul iernii, salata de sfeclă roșie cu portocale este extrem de benefică pentru organism, compensând deficitul de vitamine și combătând eficient și alte probleme conexe, cum ar fi anemia, astenia, lipsa de tonus fizic și psihic.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură cu suc de portocale proaspăt stors
  • 1 salată verde, mică
  • 1 portocală mare
  • 450 g sfeclă fiartă
  • 1 morcov mic
  • ¼ ceașcă cu miez de nucă (copt sau crud)
  • ¼ ceașcă cu frunze de pătrunjel
  • sare, piper după gust

Cum se procedează

– Sfecla se pune la fiert doar în coajă și doar până se înmoaie (se verifică prin împungere cu o furculiță). Se lasă să se răcească ușor, după care se poate curăța.

– Se adaugă uleiul de măsline și sucul de portocale într-un borcan mai mic. Se adaugă, în continuare, sarea și piperul măcinat după gust, după care borcanul se închide cu capac. Se agită recipientul, astfel încât să se combine foarte bine toate ingredientele.

– Se spală frunzele de salată verde și se tamponează cu un prosop de hârtie, pentru a înlătura excesul de apă, și se rup în bucăți, cu mâna.

– Se ia un bol în care se adaugă salata verde, sfecla fiartă şi tăiată în bucăți, portocala curățată de coajă și tăiată în bucăți, morcovul ras, nucile tocate și frunzele proaspete de pătrunjel tăiate mărunt.

– Peste ingrediente se toarnă sosul preparat anterior (dressing-ul din borcan) și se amestecă bine.

Bogată în vitamina C

Atât sfecla roșie, portocalele, morcovul, cât și pătrunjelul sunt surse excelente de vitamina C.

Vitamina C  este supranumită și ‘’vitamina imunității’’, deoarece are un rol esențial în menținerea sănătății și funcționalității sistemului natural de apărare al organismului.

Însă rolul vitaminei C nu se limitează la atât, ea fiind esențială și pentru sistemul cardiovascular, pentru sistemul muscular și cel nervos.

Bogată în fibre

Salata de sfeclă roșie şi portocale este bogată și în fibre alimentare, care au darul de a debloca tranzitul intestinal și de a elimina toxinele din colon.

Este excelentă pentru accelerarea tranzitului intestinal și pentru stimularea activității enzimatice la nivelul intestinului.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>