Rețete naturiste

SALATĂ de MAZĂRE și VARZĂ: detoxifiantă, digestivă, energizantă

Salata de mazăre verde și varză este ușoară, perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei.

Acest preparat este o combinație reușită de ingrediente care dau naștere unui fel de mâncare pe cât de gustos, pe atât de sănătos.

Mazărea verde este foarte hrănitoare și bogată în proteine. Inclusiv  mazărea congelată păstrează un procent mare din cele opt vitamine și din cele șapte minerale asimilabile, din enzimele și din celelalte principii active conținute în ea.

Varza este foarte bogată în săruri minerale esențiale, în nutrienți alimentari, diverse vitamine hidro­solubile (din care se detasează vitamina U și sulforafanul), conține fibre alimentare bogate în derivați celulozici și pectine.

Salată de mazăre și varză

Ingrediente

  • 2 căni de mazăre verde (decongelată în apă rece)
  • 1 varză mică
  • 2 castraveți
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 3-4 linguri ulei de măsline sau de floarea-soarelui presat la rece
  • 1-2 linguri oțet de mere
  • 1-2 linguri oțet alb
  • sare și piper, după gust

Modul de preparare

Se spală varza și se curăță de frunzele stricate sau îmbătrânite, după care se taie fin cu ajutorul unui cuțit cu lama de inox (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor și a vitaminelor). Se adaugă într-un bol încăpător.

Castraveții se spală și se taie în rondele, cu tot cu coajă. Mazărea, ceapa tăiată mărunt și castraveții se adaugă peste varza tăiată, amestecându-se ușor toate ingredientele din bol.

Se presară peste ingrediente uleiul și oțetul. Înainte de servire, se condimentează după gust cu sare și piper.

Bogată în fibre alimentare

Salata de mazăre cu varză  este foarte bogată în fibre alimentare, are puține calorii, multe vitamine și minerale. De aceea, poate fi introdusă cu succes inclusiv în curele pentru piederea kilogramelor în plus.

Totodată, fibrele alimentare conținute de mazăre și varză au darul de a debloca tranzitul intestinal și de a elimina toxinele din colon. Ele ajută, așadar, la detoxifiere, digestie, la combaterea constipației.

Alungă oboseala și dă energie

Salata de mazăre cu varză este un tonic extraordinar pentru sistemul muscular și pentru sistemul nervos.

În boabele mazărei se găsește o combinație de vitamine din complexul B, dar și unele minerale (magneziu, fier, seleniu) cu efecte excepționale în combaterea stărilor de oboseală.

Varza este bogată în vitamine și în minerale, conținând substanțe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifică procesele de regenerare din organism. Varza are efect adaptogen și anti-oboseală.

Cautari:
    planta de mazare in salata |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>