SALATĂ de CARTOFI cu SPARANGHEL la grătar și OUĂ fierte moi

Salata de cartofi cu sparanghel la grătar și ouă fierte este o rețetă rapidă și sățioasă.

Este un preparat bogat în fibre care îmbunătățesc digestia, aminoacizi esențiali, oligoelemente și vitamine extrem de necesare sănătății organismului.

Salată de cartofi cu sparanghel și ouă fierte

Ingrediente

  • 750 g cartofi
  • 3 ouă
  • 50 g măsline verzi, fără sâmbure, tăiate mărunt
  • 60 ml. oțet alb
  • 30 ml. ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde, tăiate cât mai fin
  • 1 lămâie
  • 200 g sparanghel
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 mână de mărar proaspăt, tocat
  • 250 ml. lapte bătut
  • sare

Mod de preparare

– Cartofii, foarte bine spălați în prealabil, se fierb la foc mic, până când se înmoaie, după care se decojesc cu grijă, astfel încât să nu se ia decât coaja subțire de la suprafață.

– Ouăle se pun în apă clocotită, unde se lasă vreme de 4-6 minute, până când albușul se întărește complet, iar gălbenușul rămâne moale sau semi-moale. Imediat după preparare, ouăle fierte în coajă se introduc în apă rece. După ce s-au răcit, se curăță de coajă și se pun deoparte.

– Într-un bol mai încăpător se adaugă cartofii fierți tăiați în bucăți mai mici, măslinele, oțetul, uleiul de măsline, ceapa verde, sare după gust, coaja rasă și sucul de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele și se lasă să se combine aromele, timp de 20 de minute.

– Între timp, se pregătește sparanghelul. Acesta are partea dinspre vârf mai fragedă și partea dinspre coadă mai fibroasă. În rețetă, se folosește partea fragedă.  Pentru a le separa pe cele două, se taie tija de sparanghel de capătul mai lemnos și se îndoaie până ce se rupe. Astfel, va rămâne partea mai fragedă și verde, dinspre vârf.

– Se spală bine sparanghelul, se opărește în apă clocotită, cu puțină sare, timp de 1 minut, se lasă să se răcească puțin, se usucă, se unge cu ulei de măsline și se presară puțină sare. Se pune apoi sparanghelul pe grătarul încins, unde se lasă 2 minute, timp în care se întoarce pe toate părțile, pentru o gătire corectă.

– Se lasă sparanghelul să se răcească puțin, apoi se taie în bucăți de aproximativ 2 cm. Se adaugă în bolul cu cartofi, împreună cu verdeața tocată și laptele bătut. Se amestecă ușor și se potrivește de sare, dacă este nevoie.

– Se servește la temperatura camerei, cu ouăle fierte tăiate, deasupra salatei.

 

 

 

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *