Rețete naturiste

SALATĂ de CARTOFI cu MAIONEZĂ din SOIA (rețetă de post)

Salata de cartofi cu maioneză din soia este foarte hrănitoare și perfectă pentru zilele de post.

O rețetă la fel de gustoasă ca și salata cu maioneză preparată în stil clasic, însă mult mai sănătoasă.

Cartofii fierți în coajă reglează digestia și flora intestinală, aduc un aport masiv de fibre alimentare și stimulează peristaltismul intestinal.

În plus, aceștia substanțe antioxidante cu o acțiune certă de îmbunătățire a imunității (îmbunătățesc simțitor răspunsul sistemului imunitar la infecțiile respiratorii sau la cele urinare).

Preparatele din făină de soia sunt bogate în proteine și în acizi polinesaturați – elemente indispensabile construirii țesuturilor organismului. Conțin vitamine din grupa B, vitamină E, magneziu, fosfor și calciu.

Făina de soia conține opt acizi aminați esențiali, pe care corpul nostru nu îi poate fabrica.

Salată de cartofi cu maioneză din soia

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • ½ cană maioneză din soia
  • 3 lingurițe oțet
  • 1 ceapă mică, tăiată foarte fin
  • 2 tulpini de țelină, tăiate mărunt
  • 1/3 ceașcă măsline tăiate, fără sâmburi (opțional)
  • sare și piper, după gust
  • mărar verde

Cum se prepară maioneza din soia

  • 1 măsură făină de soia
  • 3 măsuri apă rece
  • 3 măsuri ulei presat la rece
  • 2-3 linguri suc de lămâie, după gust
  • sare, piper proaspăt măcinat

Se pune făina într-un vas pentru fiert și se dizolvă, adăugând câte puțină apă, ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă să fiarbă exact 4 minute, la foc mic, amestecând mereu.

Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.

Compoziția se adaugă în blender și se toarnă ulei, câte puțin, și suc de lămâie, treptat. Se adaugă sare și piper, după gust. Se poate păstra în recipient închis (borcan cu capac înfiletat), la frigider, cel mult 2 săptămâni.

Modul de preparare al salatei

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Se scurg apoi de apă și se lasă să se răcească pentru aproximativ 15 minute. Se curăță de coajă și se taie în bucăți mai mici.

Într-un bol, separat, se amestecă maioneza de soia cu restul ingredientelor, iar compoziția rezultată se toarnă treptat peste cartofii fierți, amestecându-se ușor.

Se potrivește, după gust, cu sare și piper măcinat. Se lasă să se răcească pentru aproximativ 1 oră, înainte de servire.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>