Să preparăm DULCEŢURI din PLANTE – sunt delicioase şi ne vindecă de boli

Dulceaţa din flori de muşeţel, din pătrunjel sau de morcovi au rol medicinal foarte apreciat în medicina naturistă.

Durerile de inimă, depresiile, insomniile, durerile de cap, reumatismul, anemia, dermatozele, afecţiunile ficatului şi rinichilor pot fi alinate sau chiar vindecate prin intermediul dulceţurilor din plante medicinale.

Dulceaţă de morcovi

Dulceaţa de morcovi este recomandată în cazuri de epilepsie, anemie şi dermatoze.

Ingrediente

1 kg. morcovi; 0,7 litri apă + 200 ml. apă; 1 kg. zahăr brun; 1 kg. lămâi cu coajă, tăiate mărunt

Morcovul se spală bine, se taie rondele şi se fierb în cei 0,7 litri de apă, timp de 15 minute. În continuare, se adaugă zahărul şi lămâile cu coajă, tăiate mărunt, lăsând totul la fiert pentru încă 15 minute, amestecându-se periodic.

Se adaugă şi cei 200 ml. de apă şi se lasă la fiert 5 – 7 minute.

Administrare

Se ia câte o lingură pe zi de dulceaţă de morcovi, cu ceaiuri din plante. Se poate consuma şi sub formă de sirop, diluat cu apă.

Dulceaţă de pătrunjel

Dulceaţa de pătrunjel se administrează pentru întărirea sistemului imunitar şi cardiovascular, în dureri de ficat şi de rinichi, boli ginecologice, prostatită.

Există 2 posibilităţi pentru a o prepara, şi anume:

1. Dulceaţă din frunze de pătrunjel

Se spală foarte bine 1 kilogram de frunze proaspete de pătrunjel, apoi se adaugă într-un litru de apă şi se fierb timp de aproximativ 8  minute.

După strecurare, se adaugă 1 kilogram de zahăr brun şi 5 – 6 lămâi cu coajă, tăiate mărunt. Se lasă la fiert timp de 6 – 8 minute, se adaugă 250 ml. apă şi se mai lasă la fiert încă 1 minut.

dulceata de morcovi

Vindecare naturista, cu dulceturi medicinale

2. Dulceaţă din rădăcini de pătrunjel

Se spală foarte bine rădăcinile de pătrunjel (cu o perie curată) şi se taie rondele (nu se îndepărtează coaja) de 0,5 cm. Un kilogram de rondele se fierbe în 0,5 litri apă, pe un foc slab, timp de 30 de minute.

Se mai taie în rondele şi 0,5 kg de lămâi cu coajă, care se adaugă în vasul cu pătrunjel şi se fierb timp de 30 de minute.  În continuare, se mai adaugă 250 ml. apă şi se lasă să fiarbă vreme de 5 minute.

Administrare

Se administrează 3 – 4 linguri de dulceaţă din frunze de pătrunjel sau dulceaţă din rădăcini de pătrunjel, diluate în diverse ceaiuri medicinale (de plante), zilnic.

Dulceaţă de muşeţel

Dulceaţa de muşeţel este recomandată împotriva depunerilor de săruri în articulaţii, reumatism, boli ginecologice sau răceli. Poate fi folosită şi extern, sub formă de comprese, pentru tratarea rănilor, arsurilor şi ulcerelor de gambă.

Ingrediente

1 kg. de flori proaspete de muşeţel; 1 litru de apă + 100 ml. apă; 1 kilogram de zahăr brun; o lămâie mare;

Florile de muşeţel se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute, se strecoară, iar lichidul rămas se amestecă cu zahărul brun şi lămâia tăiată mărunt, cu tot cu coajă, dar fără sâmburi. Se lasă totul la fiert pe foc mic, timp de 15 minute, apoi se adaugă cei 100 ml.  de apă şi se fierbe pentru încă 1 minut.

Administrare

Adulţii pot consuma 3 linguri de dulceaţă, zilnic, cu ceai din diverse plante, în timp ce copiii pot servi 3 linguriţe pe zi.

2 Comments

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *