ROZMARINUL ţine sub control bolile INIMII

Bolile de inimă sunt diverse şi pot cauza adevărate probleme, mai ales când simptomele lor sunt evidente.

Multe din afecţiunile inimii pot fi tratate şi ţinute sub control cu ajutorul plantelor. Prin acestea, şi rozmarinul.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) reglează ritmul cardiac

Rozmarinul conţine favonoide, cunoscute pentru proprietatea de reglare a ritmului cardiac.

Planta conţine potasiu, un component în celulele şi fluidele corporale, care ajută la controlul ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale.

Contra hipotensiunii şi pentru stabilizarea tensiunii arteriale

  • Se administrează 2-3 linguriţe de pulbere de rozmarin pe zi, pe stomacul gol. Rozmarinul se ia în trei reprize: dimineaţa, la prânz şi seara. O cură ţine minimum 14 zile.

Împotriva palpitaţiilor

Flavonoidele din rozmarin reglează ritmul cardiac şi elimină tensiunile provocate de stările de tensiune.

– Se adaugă 1 cană de rozmarin uscat la 2 căni alcool de 60 de grade. Recipientul se închid ermetic, iar preparatul se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, apoi se strecoară.

  • Se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură, în puţină apă sau ceai, din 2 în 2 ore, zilnic, în prima săptămână. Apoi se reduce doza şi se consumă acest macerat dimineaţa şi seara, înainte de masă, timp de 14 zile.

Rozmarinul regleaza ritmul cardiac

Insuficienţe cardiace, nevroză cardiacă, angină pectorală

  • Infuzie de rozmarin

Peste 2 linguri de frunze de rozmarin uscate şi mărunţite se toarnă 250 ml. apă fierbinte. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se consumă câte 3 căni pe zi, călduţe, în cure de 21 de zile.

  • Vin de rozmarin

Într-un litru de vin alb, natural, se adaugă 50 g frunze uscate şi mărunţite de rozmarin. Se lasă la macerat timp de 2-3 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. Se filtrează fără stoarcerea reziduului şi se lasă la decantat 6 zile. Se completează cu vin proaspăt, până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de 200 sau 250 ml. Se iau 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă, în cure de 2-3 săptămâni.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de rozmarin sunt contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează, hipertensivilor şi persoanelor care suferă de epilepsie.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *