ROSTOPASCA şi ANGHINAREA, remedii de top împotriva afecțiunilor FICATULUI

De cele mai multe ori, durerea de ficat (hepatalgia), resimţită în partea dreaptă, sub coaste, nu este provocată de o problemă a acestui organ, ci de probleme ale altor organe care irită ficatul sau apasă pe el.

Ficatul în sine nu doare, deoarece parenchimul nu conţine fibre nervoase de sensibilitate, ci doar învelişul său (capsula Glisson). Prin urmare, ficatul doare doar în momentele în care se destinde capsula hepatică.

Cauze şi simptome

Pentru că receptorii de durere ai ficatului se află la suprafaţa sa, durerea de ficat este produsă de o presiune asupra acestui organ.

Durerea de ficat, localizată în partea dreaptă a abdomenului, sus, sub coaste, poate fi provocată de boli care duc la umflarea, mărirea sau inflamarea ficatului:

⇒ Hepatită – inflamaţia ficatului, produsă în general de infecţiile virale, cu virusul hepatic, A, B, etc.

⇒ „Ficatul gras” (steatoză hepatică) – acumularea de grăsime în ficat

⇒ Boală hepatică alcoolică  – datorată consumului excesiv de alcool pe perioade îndelungate

⇒ Intoxicaţia cu substanţe hepato – toxice

⇒ Insuficienţă hepatică

⇒ Ciroză hepatică

⇒ Cancer de ficat

⇒ Boli ereditare grave

Pe lângă durere, alte simptome pe care le provoacă bolile de ficat sunt icterul (pielea şi albul ochilor capătă o culoare gălbuie), mâncărimi pe piele, scaun deschis la culoare, greaţă, oboseală cronică, pierderea poftei de mâncare.

Odată cu apariţia durerii de ficat ar trebui apelat la un medic, pentru a institui tratamentul necesar. Ca adjuvant în această afecţiune, cele mai eficiente remedii homeopate s-au dovedit a fi:

rostopasca anghinare ficat.

Rostopasca si anghinarea, elixiruri in bolile de ficat

Rostopasca (Chelidonium majus)

Rostopasca este medicamentul homeopatic de top pentru tratamentul bolilor de ficat. Acest remediu natural este recomandat contra durerii în partea superioară dreaptă a abdomenului şi durerii în umărul drept. În astfel de cazuri, pacientul este constipat, balonat, are senzaţie de greaţă şi chiar stări de vomă, slăbiciune excesivă. Remediul poate fi utilizat şi la pacienţii cu icter care prezintă ficat gras.

Rostopasca este un extraordinar stimulent al funcţiei hepatice, fiind excelentă pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor, a infecţiilor cu virusul hepatitei.

♣ Se administrează câte un vârf de cuţit de pulbere de rostopască, respectiv 0,5 gr, (obţinută prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râşniţa electrică de cafea), de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de o pauză de 7 – 10 zile.

♣ Într-un litru de apă clocotită, se adaugă aproximativ 20 de grame de plantă uscată, care se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Se strecoară, iar după ce se răceşte, se păstrează la frider. Se consumă câte 3 ceşcuţe pe zi (50 ml.), cu 30 de minute înainte de masă, pe o perioadă de 15 zile.

Anghinarea (Cynara scolymus)

Durerile din zona ficatului pot fi tratate şi cu anghinare. În tratamentul hepatitei (hepatită virală A, B, C, D), anghinarea are efecte deosebite, care o recomandă ca adjuvant în terapia naturală sau alopată.

Înainte de toate, anghinarea îmbunătăţeşte starea clinică a pacienţilor, prin ameliorarea sau dispariţia durerilor în abdomen, ficatul revine la nivelul normal, stările de greaţă şi inapetenţă se stopează, creşte rezistenţa la efort, iar  pielea îşi recăpătă coloritul. Planta ajută la menţinerea structurii normale a ficatului, prevenind apariţia proceselor de fibrozare şi evoluţia spre ciroză.

♣ O lingură de plantă se fierbe în 500 ml. apă, după care se strecoară. Se consumă o cană, dimineaţa, pe stomacul gol, după care se stă 20 – 30 de minute culcat pe partea dreaptă (foarte important!). Restul cantităţii se consumă în 2 reprize, cu 30 de minute înainte de prânz şi cină. Se urmează o cură de 30 de zile, iar după o pauză de alte 30 de zile se poate relua.

♣ Se iau câte 1 – 1,5 g de extract uscat de anghinare (o pulbere brun – verzuie, foarte concentrată în principii active) pe zi, pe stomacul gol, în cure de 3 luni.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *