ROȘIILE de IMPORT din SUPERMARKET: crescute în sere care arată ca în filmele Science Fiction, ‘’coapte’’ în câteva ore, vopsite și tratate după computer

Arată impecabil, dar sunt lipsite de gust, iar de vină este modul în care sunt cultivate și tratate.

Tehnologiile de cultivare a legumelor și fructelor s-au modernizat în ultimii ani, din dorința producătorilor de a scoate recolte-record.

Roșiile de import ajunse pe rafturile supermarketurilor sunt ‘’cultivate’’ cu ajutorul unei tehnologii speciale, spun agronomii.

De ce nu au gust roșiile din supermarket? Explicația a fost dată de un expert în domeniu, Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României din Timișoara.

În cadrul emisiunii ‘’Interviurile Timișoarei’’, potrivit Opinia Timișoarei, profesorul a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât ştim noi că se cultivă, iar serele în care sunt cultivate arată ca în filmele Science Fiction:

  • ‘’Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyază tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumină de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză, procese de sinteză, pentru a simți noi că au gust.’’

Astfel spus, elementele nutritive și tratamentele necesare sunt calculate în cadrul unui sistem computerizat.

Cum sunt roșiile aduse la culoarea apetisantă

  • ‘’De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial’’, a mai explicat rectorul USAMVB Timișoara.

Raportul dintre produsele naturale și cele vopsite din magazine

Profesorul Cosmin Popescu mai precizează că roșiile provenite de pe piața autohtonă nu depășesc 20 de procente.

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *