Medicină naturistă, Rețete naturiste

Reţete simple care curăţă COLONUL şi asigură o viaţă lungă

Colonul joacă un rol crucial pentru purificarea organismului.

Dacă funcţia lui  încetineşte sau se dereglează, se reduce nu doar capacitatea de eliminare a reziduurilor, dar este afectată şi flora microbiană normală.

Deşeurile metabolice care nu se pot evacua se reabsorb o parte în sânge, iar altă parte se depun pe intestinul gros. Acest fapt conduce, în timp, la tulburări de absorbţie a nutrienţilor.

Curăţirea colonului se poate realiza eficient cu ajutorul unor remedii pe cât de simple, pe atât de eficiente:

Seminţe de in sau chia

Atât seminţele de in, cât şi seminţele de chia conţin grăsimi şi fibre care ajută la promovarea unei digestii sănătoase şi menţin colonul curat. Ele sunt bogate în acizi graşi Omega 3, care s-au dovedit eficienţi în reducerea inflamaţiei şi stabilizarea membranelor celulare.

  • Se ia 1 cană de seminţe uscate de in sau de chia şi se toarnă într-un vas cu 3 litri de apă clocotită. Apa se ţine pe un foc mic, cu capac, pentru  aproximativ 5 ore, şi apoi se răceşte. Se consumă minimum 1 litru pe zi, împreună cu seminţele de in sau de chia. Se poate adăuga puţină miere. O cură durează 2 săptămâni.

Seminţe de in şi chefir

Amestecul de chefir si seminte de in curata colonul

Bacteriile probiotice din chefir curăță intestinul, echilibrează flora şi distrug paraziţii patogeni.

  • Se adaugă 1 lingură de seminţe de in măcinate într-un sfert de pahar cu chefir. Se consumă amestecul dimineaţa, înainte de micul dejun. Seara, înainte de culcare, se consumă acelaşi amestec. Pe parcursul zilei, se vor bea cel puţin 8 pahare cu apă. Se tine tratamentul  cel puţin 1 săptămână, apoi se face o pauză de câteva zile, după care se reia cura de detoxifiere încă 1 săptămână.

Iaurt şi făină de hrişcă

Amestecul de iaurt şi făină de hrişcă curăță intestinul gros, reduce nivelul de zahăr în sânge, normalizează metabolismul şi curăță vasele sangvine, îmbunătăţind activitatea pancreasului. Băutura cu iaurt şi hrişcă ajută şi la scăderea în greutate.

  • Într-un pahar de iaurt/lapte bătut făcut în casă se adaugă 1 lingură de făină de hrişcă. Amestecul se prepară seara şi se lasă să stea întreaga noapte, în frigider. Se consumă dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de masă, în cură de 14 zile.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>