SALATĂ de FRUNZE de PĂPĂDIE – rețeta care face minuni pentru FICAT și VEZICA BILIARĂ!

Plantă în aparență banală, păpădia (Taraxacum officinale) are niște efecte detoxifiante cu totul excepționale. În luna aprilie și la începutul lui mai, frunzele papadiei sunt foarte bogate în colină, un principiu activ foarte eficient în bolile hepato-biliare. În frunzele și în tulpina sa se găsesc substanțe amare, enzime și fitohormoni care fac adevărate minuni pentru

ULEI VITAMIZANT pentru pungile de sub OCHI

Zona ochilor este afectată de îmbătrânire, cearcăne, rețineri de apă, și tot aici apar și ridurile. Având în vedere și faptul că pielea din jurul ochilor este mult mai fină și mai sensibilă decât restul obrazului, ea are nevoie de o îngrijire deosebită. Atât cremele obișnuite, cât și uleiurile cosmetice aplicate zilnic pe față pot

TINCTURĂ de RĂȘINĂ de BRAD pentru uz extern (comparabilă cu propolisul)

Rășina de brad, acumulată pe trunchiul arborelui, are un rol de dezinfectant și de cicatrizant. Un preparat pe bază de rășină este tinctura – un remediu cicatrizant, antiinfecțios și antiinflamator, comparabil cu propolisul, pe care e bine să îl avem întotdeauna în casă. Recoltarea rășinii de brad Rășina de brad (Abies alba) se desprinde de

SIROP de PĂTLAGINĂ: pentru bolile aparatului respirator și ale stomacului

Siropul de pătlagină  are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian, fluidizează secrețiile bronșice. Se prepară din frunzele de pătlagină proaspăt culese, care conțin mucilagii, tanin, flavone, substanţe polifenolice cu proprietăţi antiseptice, carotenoizi, fitosteroli, acizi graşi, vitaminele A,C,K şi enzime proteolitice. Pătlagina este răspândită în toată ţara, de la câmpie şi până în zona alpină.

SUPĂ de SALATĂ VERDE, cu efect tonic digestiv

Supa de salată verde este un preparat de sezon bogat în vitamine, delicios și ușor, și face parte din acele numeroase mâncăruri româneşti vechi. Este una din cele mai gustoase, mai hrănitoare şi mai originale bucate, este reconfortantă, săţioasă şi uşor preparat. Salata verde stimulează digestia și metabolismul, drenează și tonifică ficatul, intensifică tranzitul intestinal,

SALATĂ de PĂTRUNJEL contra ANEMIEI și a deficitului de FIER în organism

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) se numără printre cele mai populare plante culinare din lume. Deseori subapreciat, pătrunjelul are importante calități nutritive. Ca urmare a conținutului bogat de fier, dar și a vitaminei C (care ajută la absorbția fierului), pătrunjelul tratează și previne anemia. Anemia constă în scăderea, sub valorile normale, a numărului de globule roşii (hematii)

Băutură DETOXIFIANTĂ: curăță, regenerează și întinerește organismul

Stilul de viață modern poate duce la o supraîncărcare a funcțiilor organismului uman, care devine suprasolicitat. Deși corpul are capacitatea naturală de a mai elimina o parte din deşeurile și toxinele acumulate, atunci când este ‘’încărcat’’ are nevoie de un impuls pentru a se detoxifia. În acest sens putem lua în calcul o băutură naturală,

TINCTURĂ de POJARNIȚĂ pentru STĂRI DEPRESIVE și ANXIETATE, cu efecte de durată

Depresia se caracterizează prin dispoziție depresivă, tristă, aparent fără motiv, prezentă în cea mai mare parte a timpului. Inclusiv tulburările de somn își fac loc în mintea depresivului, unde cea mai des întâlnită afecțiune este insomnia. Pe lângă puterea ei de a vindeca bolile de ficat, pojarnița (sunătoarea) linişteşte nervii, angoasele, alungă melancolia şi toate

TACOS cu SPANAC – o alternativă sănătoasă a sandvişului mexican

Taco, unul dintre cele mai cunoscute preparate mexicane, este un fel de mâncare simplu, dar consistent. Americanii l-au adoptat deja de mai bine de jumătate de secol, însă, din păcate, l-au transformat într-un produs de fast-food. A devenit celebru prin simplitatea, savoarea lui, cât și prin modul rapid de preparare. Acest sandviș mexican poate fi