Cea mai bună rețetă de SALATĂ VERDE pentru tubul digestiv

Salata verde are efecte terapeutice puternice asupra sistemului digestiv, atât de solicitat. Mai mult, salata verde ajută la întreținerea întregului organism, prin conținutul său de fibre și de principii amare, fiind de un real folos pentru funcția hepatică, pentru funcția de eliminare a reziduurilor toxice din corp, pentru sistemul nervos. O sută de grame de

Rețete de casă cu LAPTE, pentru afecțiuni diverse

Tratamentele cu lapte au o mulțime de beneficii asupra sănătății. Laptele conține nouă nutrienți esențiali de pe urma cărora sănătatea are de câștigat: Calciu: pentru dezvoltarea oaselor, dinților și la menținerea în limite normale a valorilor densității osoase; Proteine: o sursă de energie, ajută la repararea țesutului muscular; Potasiu: păstrează tensiunea arterială în limitele normale;

VIN din FLORI de PĂPĂDIE – un elixir pentru sănătate!

Vinul medicinal de păpădie este o licoare folosită cu succes atât în tratarea, cât și în prevenirea bolilor. Vinul de păpădie este un tonic excelent, creşte pofta de mâncare, îmbunătăţeşte procesele metabolice și elimină toxinele din organism. De asemenea, previne ateroscleroza, este benefic în bolile de ficat şi cele ale tractului gastro-intestinal. Vinul de păpădie

BROWNIES cu CIOCOLATĂ – delicatesă cu puține calorii

O rețetă de negrese foarte sănătoase, ce nu implică preparare termică, ușor și rapid de realizat. Negresele (brownies) fără zahăr conțin ingrediente sănătoase și delicioase, care, combinate, dau naștere unui desert perfect, inclusiv pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Acest desert adoptat de la britanici și americani seamănă cu ‘’negresă românească’’. Diferența stă

ANTIBIOTIC natural foarte puternic, care distruge BACTERIILE în 7 zile!

Cimbrul de cultură (Thymus vulgaris) se deosebește de cimbrul de grădină (Satureja hortensis), care este o cu totul altă specie. Cimbrul de cultură are maximum 40 cm înălțime, are flori mici, de culoare roz-pal, care apar de la mijlocul verii și până toamna târziu. Uleiul volatil de cimbru se obține doar prin procedee industriale, la

CHIFTELUȚE sănătoase cu BROCCOLI, la cuptor

Broccoli este o ‘’super-legumă’’, grație conținutului său bogat în substanțe anticancerigene, cu rol preventiv și curativ pentru bolile cardio-vasculare și cataractă. Broccoli conține importante cantități de săruri minerale, fier, fosfor, calciu și potasiu, ca și vitaminele A și C, cu efect antioxidant. Conține, de asemenea,  o cantitate de calciu egală cu aceea dintr-o ceașcă de

FLORI de SALCÂM cu MIERE: remediu natural pentru sănătate și frumusețe

Florile de salcâm se culeg în luna mai și începutul lui iunie, și se pot folosi în stare proaspătă. Se recoltează mănunchiurile de flori cu totul, manual, pe vreme uscată. Proprietățile terapeutice ale florilor de salcâm se datorează substanțelor din compoziția chimică: robinină, acaciină, uleiuri volatile, acid clorogenic, acid cafeic. Florile de salcâm cu miere

BĂUTURA INIMII se face din 3 ingrediente la îndemâna tuturor – rețeta preotului german SEBASTIAN KNEIPP

Preotul german Sebastian Kneipp (1821-1897), devenit celebru mai ales prin tratamentele sale cu apă, a fost și un as al remediilor cu plante. În timpul studenției, el s-a îmbolnăvit de tuberculoză, iar medicii nu mai sperau într-o însănătoșire. Cu toate acestea, Kneipp și-a activat forța de apărare a organismului prin băi reci, spălări, dușuri și

Un alt fel de UNT: aromatizat, cu PĂTRUNJEL VERDE și BUSUIOC

Consumat în cantități moderate, untul, mai ales cel preparat în casă sau untul organic, aduce beneficii organismului. Este plin de vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Untul abundă în cel mai ușor asimilabilă formă de vitamina A, necesară pentru tiroidă. De asemenea, are un raport optim de Omega 3 – Omega 6. Conține lecitină, esențială