Reţete Naturiste Pentru Hipertensiune Arterială

Creşterea presiunii de scurgere a sângelui în artere peste limitele admise defineşte hipertensiunea.

Hipertensiunea arterială (HTA) sau tensiunea arterială crescută reprezintă o boală cronică, caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale.

În comparație cu cei cu valori tensionale normale, persoanele hipertensive au o probabilitate de 3 ori mai mare de a suferi un infarct miocardic, de 5 ori mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă şi de 8 ori mai mare de a avea un accident vascular cerebral.

Pe lângă recomandarea specialistului, există mai multe metode alternative la care se poate apela pentru prevenirea şi reglarea tensiunii arteriale crescute:

Reţetă cu hrean

Reţeta cu hrean este o metodă foarte veche pentru reglarea hipertensiunii, cu rezultate benefice,  confirmate de cei care au încercat-o.

Preparare

Câteva rădăcini de hrean se spală foarte bine cu periuţa (nu se curăță de coajă) şi se lasă în apă rece vreme de 36 de ore. După această perioadă, rădăcinile de hrean se toacă sau se dau pe răzătoarea măruntă, în masa obţinută adăugându-se atâta apă fiartă  cât să ajungă la acelaşi nivel cu terciul. Se amestecă foarte bine, se stoarce, iar sucul obţinut se combină cu suc de morcov roşu şi miere de albine. Preparatul se păstrează într-un borcan închis ermetic, în frigider.

Administrare

Se iau câte 2 linguriţe, cu o ora înainte de masă sau cu 2-3 ore după masă, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 3 luni.

Fiertură de nuci şi miere

Se pisează 4 nuci cu tot cu coajă şi se amestecă cu o lingură de flori de soc. Peste amestec se toarnă 0,5 litri apă, se pune pe foc mic şi se lasă să fiarbă timp de 30 de minute. Se adaugă mierea cât încă este foarte cald, după care preparatul se lasă la răcit şi se strecoară.

♣ Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi, înainte de masă, până la terminarea lichidului. După o pauză de o lună, tratamentul se poate relua.

hrean

Hreanul Regleaza Tensiunea

Ceai de vâsc

Vâscul are proprietatea de a regla funcţiile cardiace şi circulatorii. Mai mult, ceaiul de vâsc este singurul leac administrat identic atât în cazul hipotensivilor (măreşte tensiunea), cât şi hipertensivilor (micşorează tensiunea până în limitele normale). Alte efecte benefice ale acestui medicament special constau în purificarea şi subţierea sângelui, şi reglarea circulaţiei acestuia (are proprietăţi antisclerotice). Fiind un bun reglator hormonal, vâscul ajută, printre altele, la funcţionarea eficientă a pancreasului, readucând glicemia în limite normale.

Preparare

Ceaiul de vâsc se prepară doar sub formă de extract rece. La 2 căni de apă rece (pentru obţinerea a 2 căni de ceai a câte 250 ml. fiecare) se adaugă 2 linguriţe cu vârf de vâsc, se amestecă, se acoperă şi se lasă astfel până dimineaţa. A doua zi (dimineaţa) se strecoară întreaga cantitate de ceai.

Administrare

Dimineaţa se consumă o cană, iar restul se păstrează la rece (ceaiul se pregăteşte pentru cel mult o zi). O cură durează 6 săptămâni, iar după o pauză de o lună se poate relua.

Infuzie de cuişoare (condiment)

Peste 12 cuişoare fărâmițate se toarnă 9 linguri de apă clocotită şi se lasă timp de 24 de ore. A doua zi se prepară aceeaşi doză (pentru ziua următoare).

♣ Toată cantitatea obţinută se consumă în 3 zile, cu 30 de minute înainte de masă, astfel: în prima zi câte 3 linguri, a doua zi câte 2 linguri, iar a treia zi câte 1 lingură. Cura se va repeta de 3 ori, cu 3 zile pauză între cure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.