Rețete Naturiste cu Ceapă – Medicament cu Potențial Vindecător Uluitor

Cu un potențial vindicator uluitor, ceapa este considerată o fabrică de substanțe benefice, motiv pentru care este folosită ca medicament ȋn tratarea afecțiunilor pielii, rinichilor, infecțiilor respiratorii sau dentare, problemelor oculare și stomacale.

Cunoscută de mai bine de 6.000 de ani, ceapa verde, galbenă sau roșie, a fost și este utilizată ca leac extrem de eficient ȋn farmacia tradițională. Remediu profilactic și tămăduitor, aceasta deține un potențial vindecător uluitor, fapt care a inclus-o în topul celor mai cercetate legume.

Ceapa, o farmacie naturală

Secretul acestei legume vindecătoare constă în elementele nutritive de bază găsite în a sa componență –  albuminoidele, esențiale în ecuația vieții organice.

Considerată o adevărată fabrică de substanțe benefice, ceapa mai conține uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenți, fitoncide, carotin, minerale, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, calciu, natriu, caliu, fosfor, fier, iod, sulf, siliciu, precum și substanțe afrodisiace.

Doar 100 de grame de ceapă conțin 50 mg. de vitamina C, ceea ce înseamnă doza zilnică necesară pentru o zi!

Remediu împotriva eczemelor și acneei

Componenții cu sulf, cei răspunzători de mirosul specific al cepei, dețin proprietăți antiinflamatorii, efecte antibacteriene și antifungice puternice.

♣ Cataplasmele cu ceapă rasă, aplicate zilnic pe zona afectată, timp de 45 de minute, diminuează suprafața zonelor afectate și scad simptomele conexe

♣ Ceapa poate fi un remediu și împotriva acneei:  se prepară o mască de față din sucul unei cepe, peste care s-a adăugat miere; se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care se îndepărtează masca cu apă călduță. Acest remediu va îmbunătăți circulația, va elimina infecțiile supărătoare, promițând un ten curat.

ceapa ca medicament

Ceapa, Folosita ca Medicament

Pentru bolnavii de prostatită

Timp de o lună, se va mânca, înainte de culcare, la 2 – 3 ore după masa de seară, o ceapă mare, tăiată mărunt, în prima zi. În a doua zi se va consuma jumătate de pahar cu semințe de floarea – soarelui, iar a treia zi jumătate de pahar de miez de nucă.

Pentru suferinzii de tuberculoză

Se taie mărunt 1 kg. de ceapă, se amestecă cu 1 kg. de zahăr, se acoperă cu un capac și se coace la cuptor. Se lasă la răcit, după care se taie cubulețe.

Cu 9 zile înainte, se va prepara prepară o tinctură de ridichi negre, astfel: se iau 4 ridichi de toamnă (negre) foarte mari, se spală foarte bine, se taie și se amestecă cu 2 litri de alcool. Se lasă 9 zile într-un loc întunecos.

♣ Se ia o linguriță de tinctură de ridiche, dimineața, pe stomacul gol, după care se administrează un cubuleț de ceapă coaptă. Timp de 2 ore după administrarea tratamentului nu se va mânca nimic. Procedura se repetă de 3 ori pe zi, până la ameliorarea bolii.

Indicată în litiază biliară

Ceapa previne formarea unor noi calculi biliari, eliminându-i pe cei deja existenți, îndeosebi dacă aceștia nu sunt de dimensiuni foarte mari.

♣ Se vor lua zilnic 2 – 3 lingurițe de ulei în care s-a macerat ceapa, timp de 14 zile, cu 7 zile pauză, după care tratamentul se poate relua.

Remediu împotriva infecțiilor urinare

Pentru a elimina neplăcerile cauzate de infecțiile urinare, se va consuma sucul în care au fiert 2 cepe, o dată pe zi, timp de 2 săptămâni.

Pentru tratarea meningitei

Se freacă tâmplele cu o ceapă și se înfășoară picioarele în 1 – 2 kg de ceapă tăiată, lăsând să acționeze timp de 8 – 10 ore.

Pentru îmbunătățirea auzului

Înainte de culcare, se va încălzi o bucățica de ceapă, care se va înveli în tifon și se va introduce adânc în ureche. Se scoate abia dimineața. Ziua, se vor picura în nas câte 3 picături de suc de ceapă, timp de 21 de zile, fără pauză.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *