Reţete – minune cu ULEI de ARGAN contra celulitei, ridurilor, părului uscat sau fragil

Uleiul de argan este obţinut prin presarea la rece a sâmburilor fructelor arborelui de argan, nativ în Maroc.

Se produce astfel un ulei de înaltă calitate biologică şi nutrițională, cu proprietăţi remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi graşi esenţiali polinesaturați, tocoferoli, compuşi fenolici antioxidanţi şi steroli.

Întreţine frumuseţea

Pe lângă însuşirile lui medicale, uleiul de argan întreţine şi frumuseţea la cote maxime.

Este un ulei preţios, bogat în fitosteroli şi antioxidanţi, foarte apreciat în întreaga lume pentru proprietăţile sale anti-age, reparatoare, regeneratoare şi nutritive ce conferă pielii un aspect mai tânăr, mai ferm şi neted.

Se găseşte în magazinele cu profil naturist şi are efecte excepţionale împotriva celulitei, ridurilor, părului fragil sau uscat.

Reţetă cu ulei de argan contra celulitei

Efectuat zilnic, tratamentul face ca ‘’perniţele’’ neplăcute şi aspectul de coajă de portocală să se estompeze.

♣ Amestecaţi 10 ml. ulei de parafină cu 10 ml. ulei de argan şi adăugaţi apoi 8 picături ulei esenţial de lămâiţă. Cu preparatul astfel obţinut masaţi zonele afectate, ‘’frământând’’ bine coapsele şi şoldurile. Repetaţi zilnic acest masaj, de preferinţă seara, timp de 3 săptămâni.

Soluţie antirid

Această soluţie diminuează sau chiar estompează ridurile, iar faţa îşi va recăpăta conturul armonios. Mai mult, amestecul este excelent şi pentru estomparea unor cicatrici produse de acnee, varicelă sau vergeturi.

♣ Amestecaţi 4 linguri ulei de argan cu 4 picături ulei esenţial de lămâie. Aplicaţi preparatul în fiecare seara, pe frunte, în jurul gurii şi  pe ridurile de la coada ochilor. După doar 10 zile de tratament, veţi constata cât de eficient este acest amestec.

ulei-de-argan

Uleiul de argan repara si hraneste pielea

Emulsie cu ulei de argan, pentru păr fragil

Emulsia cu ulei de argan întăreşte firul de păr, conferindu-i mai multă strălucire.

♣ Amestecaţi 2 gălbenuşuri de ou cu 10 ml. ulei de argan, până obţineţi un preparat omogen, pe care îl aplicaţi pe tot părul.  Lăsaţi emulsia să acţioneze timp de 10 minute, apoi clătiţi-vă cu apă limpede. La ultimul clătit, folosiţi apă rece. Se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

Şampon cu ulei de argan, pentru păr uscat

Tratamentul este foarte eficient în cazul părului foarte uscat şi subţiat. Preparatul redă vigoarea şi strălucirea părului.

♣ Se prepară un amestec din 5 ml. ulei de argan, 4 gălbenuşuri de ou, 5 ml. ulei de germeni de grâu şi 5 ml. rom alb. Se amestecă foarte bine ingredientele, iar amestecul omogen se întinde peste toată pielea capului şi tot părul, prin masaj uşor. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă. Se aplică de minimum 2 ori pe săptămână.

Amestecul nu se poate păstra mai mult de 1 săptămână. Puteţi adăuga şi în şamponul obişnuit câteva picături de ulei de argan.

Autobronzant cu ulei de argan

Uleiul de argan este bogat în betacaroten, iar aplicat regulat, colorează frumos faţa şi corpul, pe o perioadă de câteva zile.

♣ Preparaţi un amestec din cantităţi egale de ulei de argan şi morcov, pe care îl puteţi păstra timp de 1 săptămână, ferit de lumină, la o temperatură de maximum 25 grade. Cu această combinaţie ungeti-vă corpul în fiecare dimineaţa, după duş, pe pielea proaspăt spălată şi uscată.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *