Reţete de Frumuseţe cu Roşii – Hrănesc şi Hidratează Pielea

Considerate legumele frumuseţii, roşiile pot face adevărate minuni asupra pielii, datorită proprietăţilor puternic antioxidante şi bogăţiei de vitamine cu care au fost înzestrate.

Sursă de strălucire şi luminozitate pentru piele, roşiile sunt din plin apreciate pentru capacităţile lor purificatoare, care ajută la închiderea porilor dilataţi, curăţind tenul gras şi acneic.

Luptă contra semnelor de îmbătrânire

Vitaminele A, B, C, E, fierul şi sărurile minerale din compoziţia roşiilor luptă eficient cu semnele de îmbătrânire, prevenind sau tratând ridurile, petele maronii sau deshidratarea.

Proprietăţile puternic antioxidante ale roşiilor luptă, de asemenea, cu factorii nocivi care agresează pielea zilnic: stres, poluare.

Regenerează şi hidratează

Roşiile conţin vitamina A, care regenerează, vitamina B, care favorizează reînnoirea celulară, în timp ce oligo – elementele (brom, fosfor)şi mineralele intervin în stimularea metabolismului celular.

Peeling energizant cu roşii

O roşie proaspătă, zemoasă şi bine coaptă oferă tenului luminozitate şi catifelare. Tratamentul este ideal pentru tenul gras sau mixt, precum şi pentru tenul uscat.

O rondea de roşie se trece cu mişcări uşoare, pe obrazul curat, după care se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Se clăteşte cu apă rece.

Ȋn cazul tenului uscat, după aplicarea tratamentului cu roşie, se va aplică o cremă grasă. Procedeul se repetă de 3 – 4 ori pe săptămână, seara, înainte de culcare.

rosii

Rosiile Hranesc si Hidrateaza Pielea

Mască cu suc de roşii împotriva punctelor negre

Combinaţia de suc proaspăt de roşii şi argilă are efect astringent, antiseptic, închizând porii deschişi şi reglând producţia de sebum, după mai multe aplicări.

Se amestecă suc proaspăt de roşii cu 3 linguri de argilă, până când amestecul capătă consistenţa unei paste.

După o baie de buri la faţă şi scoaterea punctelor negre, se aplică masca preparată, care va fi lăsată să acţioneze timp de o jumătate de oră, după care se îndepărtează cu apă rece.

Roşii împotriva acneei

Tratamentul cu roşii proaspete vine de hac până şi celei mai încăpăţânate acnee.

O roşie proaspătă se taie felii, iar cu acestea se masează zona afectată, de mai mult ori pe zi, pe o durată de 3 – 4 săptămâni.

Mască cu roşii, hrănitoare şi hidratantă

Această mască hrăneşte, hidratează, întârzie apariţia ridurilor şi reface pielea rănită. Totodată, este recomandată persoanelor care au suferit arsuri solare.

Se amestecă o linguriţă de smântână sau iaurt gras (naturale) cu o lingură de brânză de vaci, o linguriţă de mentă proaspăt tocată şi suc proaspăt de roşii.

Pasta obţinută se aplică pe faţă proaspăt spălată. Se lasă să acţioneze vreme de jumătate de oră, după care se îndepărtează cu apă călduţă, apoi rece. Se aplică o dată pe săptămână.

Exfoliant cu roşii şi sare grunjoasă

Exfoliantul cu roşii şi sare grunjoasă este indicat, în special, tenului gras sau mixt. Curăţă pielea în profunzime, lăsând-o curată, întinsă şi strălucitoare.

Pentru obţinerea unuia dintre cei mai eficienţi exfolianți naturali, se amestecă 2 linguri de sare grunjoasă cu puţin suc proaspăt de roşii. Cu preparatul obţinut se masează fața prin mişcări circulare, uşoare, preţ de câteva minute. Se clăteşte cu apă rece, din abundenţă.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *