Rețete cu ROZMARIN pentru PĂR: stopează căderea, stimulează creșterea, combat mătreața și firele albe

Rețetele și tratamentele cu rozmarin mențin părul des, viguros și lucios.

Rozmarinul este un foarte bun dezinfectant, care combate mătreața și întreține curățenia părului.

De asemenea, această plantă aromatică este folosită de secole pentru capacitatea sa excelentă de stimulare a circulației sângelui de la nivelul scalpului.

Rozmarinul ȋntăreşte rădăcina părului și stimulează creșterea lui, grăbeste creșterea părului și întârzie apariția firelor albe de păr. Totodată, conține uleiuri esențiale care limitează superproducția de sebum (păr gras).

Contra căderii părului

Peste 2 linguri de rozmarin se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 20 de minute, apoi se strecoară. Când infuzia a ajuns la o temperatură suportabilă pentru piele, se folosește lichidul pentru un masaj delicat al scalpului.

Se poate lăsa soluția în păr peste noapte sau  măcar două ore înainte de spălatul pe cap. Tratamentul se aplică o dată sau de două ori pe săptămână. Pentru o aplicare mai usoară, se poate turna soluția într-o sticlă cu pulverizator.

Pentru păr strălucitor

La 1/2 litru de apă clocotită se adaugă 4 linguri de rozmarin. Se lasă să fiarbă timp de 2 minute, apoi se pune deoparte, cu capac, pană se răceşte.

Se toarnă loțiunea pe părul proaspăt spălat și se colectează apa într-un castron. Se toarnă apoi loțiunea colectată din nou pe păr, având grijă să se păstreze în castron.

Se repetă procedeul de câteva ori, apoi se usucă părul. Acest tratament revitalizează părul și îi dă strălucire. De asemenea, accentuează culoarea părului şaten și negru.

Pentru păr sănătos și lucios

Peste o jumătate de cană de rozmarin se toarnă 1 litru de oțet de mere. Se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, agitând conținutul din când în când, apoi se strecoară.

Se păstrează într-o sticlă de culoare inchisă, la rece. Se adaugă în apa pentru ultima clătire a părului: 1 ceaşcă de oțet la 1 litru de apă.

Părul capătă un luciu deosebit. Pentru a stopa căderea părului și a combate mătreața, se masează pielea capului cu oțet de rozmarin, cu 30 de minute înainte de spălare.

Împotriva părului cărunt

Pentru a-i reda culoarea originară părului încărunțit prea devreme, se clăteşte după fiecare spălat cu o infuzie de cimbru, iar zilnic, se frecționează cu următoarea loțiune:

50 g lavandă, 50 g mentă, 50 g rozmarin, 50 g salvie, 50 g cimbru, 1 litru de oțet de mere. Se pun plantele la macerat în oțet vreme de 1 lună, apoi se filtrează și se pun într-o sticlă.

 

3 Comments

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *