Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

REŢETE cu cereale, de inclus în REGIMUL OSHAWA

Regimul Oshawa nr. 7 este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile.

Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile, să se consume doar cereale Yang – grâu, orez, hrişcă şi mei – în orice proporţie sau combinaţie, fierte sau coapte.

Cerealele consumate în timpul regimului Oshawa sunt foarte hrănitoare, sănătoase şi conferă energie pe tot parcursul zilei.

Pe lângă orez, grâu, hrişcă şi mei, în regimul alimentar Oshawa, mai pot fi consumate şi combinaţii precum:

• orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;

• hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;

• grâu fiert împreună cu făină de orez copt;

• hrişcă fiartă împreună cu făină de hrişcă.

De asemenea, se pot prepara reţete cu cereale hrănitoare:

Turtiţe de grâu, mei sau hrişcă

Ingrediente

500 gr. grâu, hrişcă sau mei; 1 linguriţă sare grunjoasă; 150 ml. apă

Grâul se macină fin cu o râşniţă de cafea şi se amestecă împreună cu apa şi sarea. Se lasă 30 de minute la odihnit, după care se modelează turtiţele. Peste ele pot fi adăugate boabe de mei sau de hrişcă. Se coc la cuptor sau pe o tigaie presărată cu făină (fără ulei), timp de 20 de minute.

Sărăţele din grâu şi mei

După aceeaşi procedură ca şi turtiţele (în orice combinaţie de făini: mei, hrişcă, grâu) pot fi preparate şi sărăţele.

Se modelează subţire, se taie fâşii, se adaugă sare grunjoasă pe aluat şi se coc la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Grâu, hrişcă sau mei copt

Ingrediente

300 gr. grâu; hrişcă sau mei; 1 linguriţă sare grunjoasă

Grâul se spală bine, apoi se pune într-o tigaie sau ceaun de fontă cu sare şi apă suficientă cât s ail acopere. Se lasă la foc iute până când apa se evaporă, amestecând continuu până când grâul îşi schimbă culoarea şi este uşor de mestecat.

Meiul şi hrişca se pot coace fără a fi umezite în prealabil.

Lipie şi turte din mei

Făina de mei se combină cu apă şi sare, pentru obţinerea unui terci subţire. Se lasă astfel vreme de 2 ore, după care se frământă bine câteva minute.

Se pune în cuptorul încins şi se lasă la copt pentru aproximativ 30 de minute. Din acelaşi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm., care se coc pe o tablă încinsă sau într-o tigaie, la foc mic, fără ulei.

Supă de orez cu găluşte de grâu

Ingrediente

100 gr. făină de grâu integrală; 100 gr. orez; jumătate de linguriţă de sare; 500 ml. apă

Se face o cocă moale din grâul măcinat, puţină apă şi sare. Se lasă la înmuiat timp de 30 de minute. După această perioadă, se pot face găluşte mici, care se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se adaugă orezul şi se mai fierb încă 20 de minute.

Pilaf de orez

Ingrediente:

100 gr. orez; 300 ml. apă; 1/2 linguriţă sare grunjoasă

Orezul se spală bine şi se pune la fiert cu apa şi sarea, într-un vas de fontă. Se prepară la foc moderat, timp de 20 de minute.

orez brun

Pastă de orez

Ingrediente

200 gr. orez; 400 ml. apă; 1/2 linguriţă sare grunjoasă

Orezul se macină cu o râşniță de cafea. Apă cu sare se pune la fiert, iar când clocoteşte se adaugă făina de orez şi se lasă la fiert timp de 20 de minute.

Supă – cremă de hrişcă

Ingrediente

300 gr. boabe de hrişcă; 300 ml. apă; sare grunjoasă

Boabele de hrişcă ȋnmuiate ȋmpreună cu apa se pun în blender şi se mixează până se obţine o pastă. Se adaugă sare grunjoasă după gust şi se pune totul la fiert pentru 15 – 20 de minute.

Budincă de mei cu grâu crocant

Se prepară după reţeta clasică de mămăligă de mălai. Se fierbe apa cu sare, iar când clocoteşte se adaugă făina de mei, amestecând continuu, până când compoziţia se întăreşte. Se lasă la răcit şi se poate servi cu pâinici de grâu sau cu grâu crocant.

Terci de hrişcă

Se macină hrişca cu o râşniţă de cafea până se obţine o făină fină. În continuare, se toarnă apa clocotită peste ea, uşor sărată, şi se amestecă.

Se obţine o compoziţie moale care se lasă la umflat 15 – 20 de minute. Astfel, făina de hrişcă absoarbe toată apa. Se obţine un terci consistent, foarte gustos şi hrănitor.

Hrişcă înmuiată în apă

Hrişca spălată se lasă la înmuiat în apă rece cu sare timp de minim o oră, până ce bobul devine moale.

Fulgi din cereale (grâu, orez, mei, hrişcă)

Se consumă ca atare, uscaţi, sau înmuiaţi în apă, simpli sau combinaţi şi în cantitatea dorită.

Se cumpără de la supermarket sau magazine naturiste, acordând atenţie ingredientelor (simpli, fără zahăr).

Hrişcă crudă

Se spală 200 gr. boabe de hrişcă, se pun într-un vas şi se acoperă cu apă. Se lasă la hidratat timp de 1-2 ore (hrişca se înmoaie, se umflă), după care se poate consuma.

Hrişca poate fi înlocuită cu grâu, cu condiţia să fie pus la înmuiat cu o seară înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *