Medicină naturistă, Rețete naturiste

Rețete care curăță în mod natural COLONUL și detoxifică organismul

Colonul sau intestinul gros este organul-cheie în detoxifierea organismului.

Intestinul gros este ca o ‘’conductă de canalizare’’ prin care trec diverse deșeuri de excreție ce se depun în timp pe pereții și în încrețiturile colonului.

De aceea, acesta are nevoie de o curățire periodică.

Necurățirea intestinului gros duce la constipație, gaze, balonări, crampe, paraziți, dureri de stomac, oboseală cronică și probleme digestive.

Mai mult decât atât, poate fi grav afectat și sistemul imunitar.

Datorită proprietăților lor, aceste remedii pot detoxifica colonul, susținându-i funcțiile și prevenind apariția bolilor.

Sare de mare cu apă caldă

Rețeta cu sare de mare și apă caldă facilitează mişcările intestinale, stimulând eliminarea deșeurilor fără a altera echilibrul electrolitilor.

În doze mici, acest remediu are proprietăți detoxifiante și antiparazitare, care mențin colonul sănătos.

Ingrediente

  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 cană de apă caldă

Mod de preparare

Se dizolvă 1 linguriță de sare de mare într-o cană de apă caldă.

Mod de consum

Se bea acest remediu la micul dejun. Se repetă tratamentul de 4 ori pe lună.

Ulei de ricin cu suc de portocale

Uleiul de ricin cu suc de portocale se numără cele mai bune remedii pentru curățirea colonului. Acest laxativ natural ajută colonul să elimine excesul de toxine.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de ricin (de la farmacie)
  • 1 cană de suc de portocale proaspăt stors

Mod de preparare

Se adaugă uleiul de ricin într-o cană de suc de portocale și se amestecă bine.

Mod de consum

Se bea această băutură seara, înainte de culcare, în cure de 7 zile.

Ceai de lămâie și piper roșu

Purifiant și antioxidant, ceaiul cu lămâie și piper roșu stimulează funcția intestinelor, facilitând mişcările acestora.

Proprietățile sale alcaline țin sub control producția excesivă de acizi și pot reda activitatea bacteriilor benefice.

Ingrediente

  • 1 cană de apă
  • sucul proaspăt stors de la ½ lămâie
  • ¼ linguriță de piper roșu
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare

Se pune cana de apă la fiert. Când este aproape de a da în clocot, se adaugă sucul de lămâie și piperul roșu. Se lasă infuzia să stea până când devine suficient de rece pentru a fi băută. Se îndulcește cu miere.

Mod de consum

Ceaiul cu lămâie și piper roșu se bea la micul dejun, pentru 2 săptămâni consecutive.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>