Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Rețeta pentru TINCTURA de BRÂNCA – URSULUI care acţionează foarte puternic şi rapid

Tinctura de brânca-ursului (Heracleum sphondilyum) este o formă de administrare în care planta acţionează nu doar foarte puternic, ci şi extrem de rapid.

Tinctura de brânca-ursului se poate găsi în magazinele cu profil naturist, însă poate fi preparată şi acasă, după următoarea reţetă:

Tinctură de brânca-ursului

Într-un borcan de sticlă se pun 20 de linguri de pulbere de seminţe şi de rădăcină, peste care se toarnă 2 căni (în total 500 ml.) de alcool alimentar de 50 de grade.

Recipientul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni, într-un loc călduros, după care se filtrează. Tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

⇒ De regulă, se administrează de 4 ori pe zi câte 1 linguriţă de tinctură diluată în puţină apă. Tinctura de brânca-ursului este recomandată ca adjuvant în afecţiuni sau boli precum:

Infecţii reno-urinare (prevenire) – se administrează câte 3 linguriţe de tinctură pe zi, fiecare doză fiind diluată în minimum 100 ml de apă, în cure de câte 2 săptămâni.

Degerături (prevenire) – în zilele geroase se vor administra 3-4 linguriţe de tinctură pe zi, pe stomacul gol, cu puţină apă.

Sindrom post-menopauză – se administrează câte 2-4 linguriţe de tinctură zilnic, în cură cu o durată de 3 luni; în prima lună de tratament se vor administra doar 2 linguriţe de tinctură pe zi, crescându-se apoi gradat doza.

Tinctura de branca-ursului, un remediu puternic si rapid

Adjuvant în bronşită – se iau 3-4 linguriţe de tinctură de brânca-ursului pe zi, pe stomacul gol; în laringita, se fac şi gargare, cu un preparat obţinut prin diluarea a două linguriţe de tinctură într-un sfert de pahar de apă.

Cistită, nefrită –  se administrează câte 6 linguriţe de tinctură pe zi, fiecare diluată în 200 ml. de apă, timp de de 10-14 zile.

Insuficiență renală, adjuvant în boli venerice – se ia 1 linguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi; tratamentul se face minimum 40 de zile.

Impotenţă – se ia câte 1 linguriţă de tinctură, de 3-4 ori pe zi.

Frigiditate – se  ia 1 linguriţă de tinctură, cu 20-30 de minute înainte de actul sexual.

Precauţii

Persoanele cu hipotensiune vor lua, îndeosebi la început, dozele de brânca-ursului înjumătăţite, şi le vor mări în măsură în care nu apar fenomene neplăcute legate de hipotensiune.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>