Reţeta de TINCTURĂ de SÂNZIENE GALBENE pentru hernie, cistită şi boli renale

Sânzienele galbene (Galium verum) sunt răspândite în toată ţara şi mai sunt cunoscute sub denumirea de Drăgaică, Floarea lui Sântion, Închegătoare, Sanjuane, etc.

Cresc în fâneţe, pe coastele bătute de soare şi pe culmile calcaroase din întreaga ţară.

Planta preferă locurile deschise, însorite şi mai uscate, fiind întâlnită cu predilecţie în zonele deluroase, însă poate fi găsită din câmpie până în zona montană.

Recoltare

În scop terapeutic, se recoltează părţile aeriene ale plantei,  în timpul înfloritului, respectiv mai-august.

Se taie la 3-5 cm. deasupra solului şi se usucă la umbră, în strat subţire. Planta se întoarce zilnic. Dintr-un kilogram de plantă proaspăt culeasă se obţine aproape un sfert de kilogram de plantă uscată.

Tinctură de sânziene galbene

Ingrediente

  • 20 de linguri de pulbere de sânziene, proaspăt măcinată
  • 1 litru de alcool de 50 grade sau 1 litru de rachiu natural

Mod de preparare

Se pune pulberea de sânziene galbene (plantă uscată se macină cu râşnița de cafea, până când se obţine o pulbere)  în alcool. Recipientul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 12-14 zile. Se agită zilnic recipientul.

După acest interval de timp, preparatul se stoarce (prin presare), se filtrează şi se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.

Tinctura de sanziene galbene – leac pentru hernie, cistita si boli renale

Se utilizează cu succes în tratamentele pentru:

Hernie

În timpul tratamentului, mesele vor fi moderate din punct de vedere cantitativ. Totodată, se evită alimentele care balonează sau constipă, şi nu se vor face eforturi mari.

  • Se administrează 1 lingură de tinctură de sânziene în jumătate de cană de apă, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 49 de zile.

Suplimentar, înainte de masă, se ia un vârf de cuţit de pulbere de chimen şi unul de sânziană galbenă, iar după masă, un vârf de cuţit de chimen şi unul de cuişoare măcinate.

Ca exerciţiu fizic, pacientul va sta cât mai mult în poziţia ‘’lumânare’’ (de ordinul zecilor de minute,în fiecare zi).

Cistită şi boli renale

Acest tratament este indicat cu precădere contra cistitei, cistitei cu hematurie, uretritei, nefritei şi calculilor renali.

  • Se iau 1-2 linguriţe de tinctură, diluate în 100 ml. de apă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Tratamentul va fi urmat de la 1 la 5 luni, în funcţie de gravitatea şi vechimea bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.