Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Reţetă de roşii murate cu usturoi şi ţelină, un deliciu pentru iarnă

Dacă aţi început pregătirea conservelor pentru iarnă, puneţi pe listă şi delicioasele roşii murate cu usturoi şi ţelină. Extrem de simplu de preparat, acestea se păstrează foarte bine şi îşi menţin gustul.

Ingrediente

· 2 kg roşii mici sau medii

· 1 rădăcină de ţelină

· 4-5 căpăţâni de usturoi

· 1 legătură de mărar verde

· 3 foi de dafin

· 3 linguri cu sare

Mod de preparare

Alege roşii mai micuţe şi tari.
Spală-le şi pune-le în borcanul spălat şi uscat, intercalate cu căţei de usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin. Pune mărarul deasupra.

Fierbe într-o oală 3-4 litri de apă. Las-o la răcit până la 30°C şi dizolvă sarea în apă.

Toarnă amestecul în borcanele cu roşii până se umplu ochi. Înfiletează capacul foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *