Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Reţeta cu cea mai mare putere de CURĂŢARE a INTESTINELOR şi de DETOXIFIERE a organismului

De-a lungul vieţii, intestinele noastre procesează tone de alimente şi lichid.

Foarte multe boli se dezvoltă în intestine.

Lungimea tractului gastro-intestinal este de 16 metri, împărţită în cinci părţi. Fiecare parte (esofag/stomac/duoden/intestin subţire/gros) este separată printr-o supapă numită sfincter.

În stare normală, toate supapele sunt închise.

Când consumăm hrană nesănătoasă, medicamente puternice, sfincterele îşi pierd elasticitatea şi rămân deschise – acest fapt favorizează  formarea de materii reziduale, toxice, iar substanţele hrănitoare se extrag mai greu.

Nu mai este decât un pas până la boală. Prima măsură împotriva îmbolnăvirii: curăţirea intestinelor.

Detoxifierea intestinelor cu cărbune medicinal

Toxicologul german Max Daunderer recomandă curăţarea intestinelor cu ajutorul cărbunelui medicinal – unul dintre cele mai puternice remedii din lume, cu o capacitate uimitoare de neutralizare a substanţelor dăunătoare din intestin.

  • Cum se procedează

Se adaugă 1 lingură (9 – 10g) de praf de cărbune medicinal (de la farmacie) într-un pahar şi se toarnă apoi, treptat (amestecând fără oprire) 50 ml. apă.

Se amestecă cu linguriţă de lemn sau de plastic. Opţional, se adaugă şi 1 gram de ulei de parafină. Se amestecă bine şi se umple tot paharul cu apă. Se bea această soluţie, apoi încă 1-2 pahare de apă.

Această cură se face timp de 8 zile, urmată de o pauză de încă 8 zile. Apoi poate fi făcută o cură de întreţinere, o singură zi pe săptămână, în aceeaşi doză – 10 g cărbune medicinal şi un gram ulei de parafină.

Carbunele medicinal neutralizeaza substantele daunatoare din intestin

După ingurgitare nu se mănâncă timp de 5 ore.

Uleiul de parafină elimină toxinele dizolvabile în grăsimi, în timp ce cărbunele medicinal le elimină pe cele solubile în apă şi grăsime şi sărurile de metale toxice. Se detoxifiază astfel nu doar intestinul, ci indirect şi ficatul.

Curăţarea intestinului subţire

Curăţarea intestinului subţire, făcută cel puţin o dată la şase luni, aduce beneficii mari sănătăţii: răcelile frecvente, lipsa de concentrare, oboseala şi somnolenţa se vor diminua vizibil.

La femei, cu două zile înainte de începerea ciclului, se opreşte această metodă de detoxifiere şi se reia cu două zile după ciclu.

  • Cum se procedează

Se ia zilnic, timp de 1 săptămână, înainte de masă, câte 1 lingură de cărbune (pulbere) amestecată cu miere sau cu apă. Pentru ca procesul de purificare să fie mult mai eficient, înainte de culcare se bea 1 cană de ceai de păpădie.

Precauţii

În timpul purificării cu cărbune medicinal nu se administrează alte medicamente. Dacă, însă, sunt necesare alte medicamente, se administrează cu 3 ore după luarea cărbunelui.

loading...
Loading...