Rădăcina de pătrunjel este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului şi antiviral.
Are proprietăţi diuretice, drenante şi purificatoare, fiind un ajutor excelent în curele de slăbire.
Luptă cu retenţia de apă
Datorită acţiunii sale diuretice, rădăcina de pătrunjel creşte frecvenţa mictiunilor, ceea ce favorizează eliminarea toxinelor din organism.
Se elimină astfel excesul de apă din organism, iar funcţiile renale şi tranzitul intestinal sunt îmbunătăţite.
Excesul de apă, pe care, de multe ori, organismul nu reuşeşte să îl elimine singur, conţine substanţe toxice, bacterii periculoase şi celule moarte.
Rădăcina de pătrunjel stimulează eliminarea toxinelor, ceea ce va favoriza şi pierderea în greutate.
Decoct din rădăcină de pătrunjel
Această reţeta de decoct are efecte puternic diuretice şi uşor sudorifice, eliminând apa suplimentară din ţesuturi, favorizând activitatea rinichilor şi ajutând la eliminarea microlitiazei.
Totodată, are efecte de reducere a apetitului alimentar. Consumat cald, cu 5-10 minute înainte de masă, acesta ajută în curele de slăbire.
-
Mod de preparare
Se spală bine 6 rădăcini de pătrunjel de mărime medie. Rădăcinile de pătrunjel nedecojite se pun la fiert în trei sferturi de litru de apă clocotită, unde se lasă la foc mic, timp de 15-20 de minute, după care se filtrează.
-
Administrare
Cu câteva minute înainte de fiecare masă, se bea câte 1 cană cu decoct de pătrunjel, cât mai cald posibil. Administrarea decoctului se face în cure de 1 lună sau de 3 ori pe săptămână.
Efecte
– reduce sensibil apetitul alimentar
– îmbunătăţeşte digestia şi tranzitul intestinal
– ajută la scăderi destul de mari – de ordinul kilogramelor – în greutate, prin eliminarea surplusului de apă din ţesuturi.
Masaj cu suc de pătrunjel
Apa reţinută în organism conduce la apariţia celulitei şi la acel aspect neregulat al pielii, de coajă de portocală.
Suplimentar, pentru combaterea celulitei, se face un masaj energic pe zonele afectate cu suc de pătrunjel proaspăt, obţinut astfel:
– cu storcătorul centrifugal: rădăcinile de pătrunjel se spală bine, se taie bucăţi, apoi se pun în centrifugă; sucul rezultat se păstrează într-o sticlă cu dop, la răcoare;
– prin tocare urmată de filtrare manuală: rădăcinile de pătrunjel se spală şi se taie mărunt, după care se trec prin maşina manuală de tocat;pasta astfel obţinută se filtrează printr-un tifon pus în două, astfel încât sucul obţinut să fie cât mai limpede.
Se aplică și pe coloană?