Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Reţeta ceaiului de MĂCEŞE împotriva OBEZITĂŢII – efecte confirmate prin studii

Măceşele (Rosa canina) au proprietăţi uşor laxative şi antioxidante, fiind recomandate şi în curele de slăbire sau în dieta de menţinere a siluetei.

Sunt campioane absolute de vitamina C, care ajută metabolismul glucidelor şi este indispensabilă în formarea colagenului.

Măceşele sunt eficiente în orice cură de detoxifiere a organismului, prin efectul lor de scădere a stresului oxidativ şi de reducere a radicalilor liberi.

Eficiente în cura de slăbire

Mai puţin cunoscut este faptul că substanţele bioactive din compoziţia măceşelor sunt eficiente în cura de slăbire prin inhibarea procesului de depunere a ţesutului adipos, facilitarea arderilor şi eliminarea toxinelor nocive pentru organism – toxine care încetinesc metabolismul şi arderea calorică.

Ceai de măceşe – Reţetă

Într-un sfert de litru de apă se pun la macerat 3-6 linguri de pulbere de măceşe (fără seminţe), timp de 8-10 ore, după care lichidul se filtrează.

Preparatul obţinut se păstrează deoparte, iar pulberea de măceşe rămasă după filtrare se fierbe în încă un sfert de litru de apă, timp de 2 minute, după care se lasă să se răcească. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ jumătate de litru de infuzie.

Ceaiul de macese reduce colesterolul si zaharul din sange

Ceai de măceşe – mod de administrare

Ceaiul de măceşe astfel preparat este un elixir pentru pierderea kilogramelor în plus, în obezitate, supraponderabilitate.

Se consumă câte 1 litru de ceai de măceşe, zilnic. Se recomandă o cură de 45 de zile.

De un real ajutor contra obezităţii – Studiu

După mai multe studii făcute de medicii japonezi de la Universitatea de Medicină din Osaka, sub îndrumarea doctorului Kiyofumi Ninomiya, s-a constatat că măceşele sunt de un real ajutor contra obezităţii.

După doar 2 săptămâni de administrare a extractului apos de măceşe, medicii au observat o reducere a colesterolului şi a zahărului din sânge, precum şi o inhibare a procesului de depunere de rezerve de energie în corp, sub forma ţesutului adipos în exces.

S-a mai constatat că administrarea extractului apos de măceşe îmbunătăţeşte eliminarea unor substanţe toxice din organism, cum ar fi acidul uric.

Mai mult decât atât, cura cu măceşe măreşte tonusul psihic şi fizic. Acaesta înseamnă că poate fi de un important ajutor în exerciţiile fizice, care sunt principalul mijloc de pierdere a kilogramelor în plus.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *