Rețete de slăbit

Reţeta CEAIULUI de GHIMBIR pentru slăbire: arde grăsimile, elimină toxinele şi apa în exces din organism

În curele de slăbire, ceaiul de ghimbir face întotdeauna minuni.

Ghimbirul este una din cele mai utilizate plante din lume, atât drept condiment, adăugat pentru gust în mâncăruri, cât şi pentru tratarea şi prevenirea multor afecţiuni.

Rădăcina de ghimbir este un adevărat inamic al colesterolului şi a kilogramelor suplimentare, accelerând metabolismul şi stimulând sistemul digestiv.

Elimină kilogramele în plus

Studiile realizate la Universitatea din Columbia au arătat că ghimbirul este un combatant de nădejde împotriva kilogramelor în plus.

Acesta conţine gingerol şi alte uleiuri volatile (care îi dau aroma iute şi picantă) care stimulează arderea grăsimilor, eliminarea deşeurilor, toxinelor şi a apei în exces din organism.

Cura de slăbire cu ceai de ghimbir

  • Cum se prepară ceaiul de ghimbir

Ghimbirul se spală bine şi se dă pe răzătoare. Se adaugă 2 linguri de ghimbir proaspăt ras la 2 căni de apă.

Când apa începe să fiarbă, se dă focul la minimum şi se lasă ceaiul să fiarbă pentru aproximativ 15 minute, acoperit parţial cu capac. La final, se filtrează. Opţional, se pot adăuga 3-4 linguri de suc de lămâie şi/sau 1 linguriţă de miere.

Ceaiul de ghimbir accelereaza metabolismul si stimuleaza sistemul digestiv

  • Cum se consumă ceaiul de ghimbir

Pentru rezultate bune, se consumă 3-4 căni pe zi, pe stomacul gol, între mese, pe o perioadă de 2 săptămâni. După o pauză de 7 zile, dieta se poate relua.

Pentru a intensifica efectele ghimbirului, ultima masă a zilei trebuie să fie cu 3 ore înainte de culcare.

De altfel, ceaiul de ghimbir nu este recomandat seara, deoarece revigorează organismul.

Este un energizant excelent

Ceaiul de ghimbir este un energizant excelent. Rădăcina de ghimbir este bogată în vitaminele A, B1, B2 şi C, în minerale: sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, zinc şi aminoacizi ca triptofan, metionină sau valină.

În plus, conţine antioxidanţi puternici care pot reduce radicalii liberi din organism, ajută la detoxifierea ficatului, luptă împotriva infecţiilor şi a respiraţiei urât mirositoare. Poate ajuta la scăderea colesterolului ‘’rău’’ şi creşte colesterolul ‘’bun’’.

Contraindicații

Ceaiul de ghimbir nu este indicat în sarcină, alăptare, afecţiuni renale/ probleme gastro-intestinale, tratamentele medicamentoase cu analgezice sau antihipertensive. Nu se consumă cu cel puţin 1 săptămână înainte de o intervenţie chirurgicală.

loading...
Loading...