Rețeta ceaiului de CICOARE care previne DIABETUL și ne apără de multe complicații majore

Rădăcina de cicoare (Cichorium intybus) este bogată în lactucină, substanțe triperpenice amare, lactupireină, fructoză, alfa și beta lactucerol, tanin și uleiuri volatile.

Rădăcina de cicoare este recomandată de specialiști atât pentru ținerea sub control a diabetului, cât și pentru prevenirea sa.

Diabetul este o boală care poate duce la multe complicații majore, precum boli ale rinichilor, până în punctul în care pacientul are nevoie de dializă, boli ale inimii, amputări netraumatice și chiar Alzheimer.

Cicoarea previne diabetul

Este cunoscut faptul că persoanele predispuse la diabet se confruntă cu o tulburare de secreție a insulinei.

Mai ales la amatorii de dulciuri, pancreasul eliberează în sânge cantități de insulină mult mai mari decât cele necesare. Aceast fapt generează hipoglicemia și o nevoie de dulciuri crescândă.

Odată consumate dulciurile, pancreasul va elibera o nouă supradoza de insulină, care generează o nouă criză de hipoglicemie, care necesită consumarea altor dulciuri, și așa mai departe.

Rădăcina de cicoare reglează secreția de insulină și previne accesele de hipoglicemie, care sunt precursoarele bolii.

Tratament preventiv cu decoct de cicoare

Prepararea decoctului

Se pun 2 lingurițe de pulbere de rădăcină de cicoare într-un pahar de apă și se lasă să macereze vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară.

Extractul obținut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 2 minute cu alt pahar de apă, după care se lasă să se răcească. În final, se combină cele două extracte.

Curele cu ceai de cicoare previn diabetul

Modul de administrare

Se administrează câte o jumătate de litru de decoct de cicoare, în reprize, de 4 ori pe zi, în cure de 2-3 săptămâni.

Adjuvant în diabet

În urma unui studiu realizat timp de 14 zile pe organisme cu diabet indus, s-a constatat că tratamentul cu cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%, trigliceridele cu 91% și colesterolul total cu 16%.

De asemenea, cicoarea reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice.

  • Se administrează câte 1 litru pe zi de decoct din rădăcină de cicoare, preparat după rețeta prezentată mai sus.

Precauții, contraindicații

Tratamentele cu cicoare sunt contraindicate în sarcină, alăptare, gastrită, ulcer hiperacid, blocaj sau inflamații ale intestinelor. Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantități mari cicoare, pentru că rădăcina are un conținut ridicat de oxalați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *