Reteta Ceai de Cimbru: Cum se face corect pentru a avea efect maxim

Acest ceai nu este doar delicios si aromat dar are cateva proprietati antifungice si antivirale exceptionale pentru sanatate. Se poate prepara folosind atat cimbru proaspat cat si cu cimbrul uscat pe care il cumparati pentru gatit.
O ceașcă cu ceai de cimbru conține calciu, crom, fier, magneziu, mangan, potasiu și seleniu. De asemenea, conține flavonoide, complexul de vitamine B, C și D, taninurile și multe principii active. Este indicat sa aveti cimbru uscat la indemana iarna deoarece este util in lupta cu simptomele racelii, in special cu tusea. Ajută la descompunerea mucusului și este folosit cu succes impotriva bronșitei și a altor afecțiuni respiratorii.

Ingrediente necesare pentru ceaiul de cimbru

  • 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate
  • 250ml apa
  • Un colt de lamaie sau zeama de lamaie
  • Zahar sau miere dupa gust

Portii: 1 portie
Timp total: 

Reteta de preparare

  1. Puneti apa pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere
  2. Puneti tulpinile de cimbru intr-o cana si adaugati apa fierbinte
  3. Acoperiti cana si lasati ceaiul sa infuzeze 10 minute daca folositi cimbru verde sau 7 min daca folositi planta uscata
  4. Indepartati tulpinile de planta si adaugati lamaia inainte de a consuma ceaiul
  5. Puteti indulciti cu o lingurita de zahar sau dupa ce se mai raceste, putina miere
  6. Se poate bea cald sau rece, pe timp de vara chiar si cu gheata

* Puteti pastra ceaiul in frigider pana la o saptamana
Sfat: Pentru a avea un efect si mai puternic impotriva racelilor si gripei puteti adauga in ceai si cateva bucatele de scortisoara, combinatia de gust este incantatoare

Consumul de ceai de cimbru în mod regulat este deosebit de benefic pentru sănătate datorită abundenței acestei bauturi in antioxidanți, vitamine și minerale. Cantitatea maxima recomandata pe a fi bauta este de 2 pana la 4 cani pe zi.

Posibile efecte secundare ceai de cimbru

In general pentru aceasta bautura nu exista contraindicatii daca este consumata in cantitatile recomandate, totusi in cazuri rare unele persoane pot avea alergie la cimbru. Femeile însărcinate nu ar trebui să consume cimbru, de asemenea, deoarece au demonstrat că prezintă activitate abortivă. Siguranța pentru femeile care alăptează nu este stabilită, deoarece în prezent nu există dovezi științifice privind acest lucru.

Informatii nutritionale: 9 Calorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *