Plante naturiste, Tratamente naturiste

Remediile cu CASTANE SĂLBATICE împotriva REUMATISMULUI

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) reduce durerea și inflamația, protejează vasele de sânge, oprește hemoragiile, stimulează circulația sanguină.

Castanele sălbatice conțin substanțe vindecătoare foarte puternice. Se găsesc prin mai toate parcurile orașelor și sunt prețioase daruri de sănătate.

Preparatele pe bază de castane sălbatice sunt un adjuvant foarte bun în reumatism, o afecțiune accentuată în anotimpul rece.

Vin medicinal de castane sălbatice

Tratamentul cu vin medicinal de castane sălbatice este recomandat pentru flebită, dureri articulare și reumatism.

Mod de preparare

La 1 litru de vin medicinal sunt necesare 100 g plantă – coajă maronie a fructelor. Pentru ca macerarea să fie mai eficientă, este bine ca, în prealabil, să se țină timp de 12 ore coaja de castane în alcool alimentar de 70 de grade și apoi să se amestece în vin.

Amestecul se lasă la macerat timp de 10 zile, perioadă în care se agită de 3 ori pe zi. La final, vinul se strecoară și se păstrează într-un loc ferit de lumină.

Administrare

Se iau 2 linguri pe zi, dimineața și seara, timp de 6 săptămâni.

Băi terapeutice cu castane sălbatice

Ȋmbăierea are efecte benefice pentru bolnavii de reumatism, sciatică, hernie de disc și spondiloză.

Cum se procedează

Se prepară o infuzie concentrată, obtinută prin fierberea a 200 g coajă maronie de castane în 2 litri de apă. Se toarnă infuzia în apa din cadă. Tratamentul durează 2 săptămani, cu o pauză de 1 zi între băi, și este recomandat de 4-5 ori pe an.

Tinctură de castane sălbatice

Cum se procedează

Se taie castanele proaspete în bucățele mici și se umple cu ele două treimi dintr-un borcan cu capac. Se toarnă votcă (38%) pană la gura borcanului, se pune capacul și se închide bine.

Se așează borcanul într-un loc călduț pentru 4 săptămani, perioadă în care conținutul se agită zilnic. La sfârșit, se strecoară tinctura și se păstrează în sticle de culoare inchisă.

Utilizare

Se utilizează contra varicelor, tromboflebitelor, hemoroizilor, erupțiilor cutanate și are efect de ameliorare în gută, reumatism și sciatică.

Băi de picioare

Se fierb 5 mâini de castane în 5 litri de apă, până când lichidul scade la jumătate. Cu lichidul obținut se fac spălături. Băile vor fi cât mai fierbinți posibil. Procedura se repetă o dată la două zile.

Contraindicații

Castanele sălbatice sunt interzise gravidelor, mamelor care alăptează, bolnavilor de ficat și de rinichi.

 

loading...
Loading...