Remedii şi tratamente cu CASTANE pentru REUMATISM – uşor de făcut acasă

Este sezonul ploilor, al temperaturilor în scădere vertiginoasă, dar şi al durerilor articulare asociate cu aceste fenomene meteorologice.

Persoanele afectate de reumatism resimt din plin schimbarea vremii, din cauza durerilor articulare asociate cu aceasta.

Nu întâmplător, castanul îşi oferă fructele toamna, ca îndemn să fie folosit îndeosebi pentru tratarea afecţiunilor specifice sezonului rece.

Ameliorează reumatismul

Castanele reduc durerea şi inflamațiile, fiind un bun adjuvant în tratamentul antireumatic. Acest efect benefic se datorează în special escinei, care întăreşte pereţii vaselor capilare fragile, reducând inflamațiile şi mărind rezistenţa la presiune a vaselor de sânge.

Băi cu castane sălbatice

1. Se fierb 5 mâini de castane în 5 litri de apă, până când lichidul scade la jumătate. Lichidul obţinut după strecurare se adaugă în apa de baie cât mai fierbinte. Procedura se repetă o dată la două zile.

2. Se prepară o infuzie concentrată, prin fierberea a 200 g coajă maronie de castane în 2 litri de apă.  Se toarnă infuzia în apa din cadă. Îmbăierea este binefăcătoare pentru bolnavii de reumatism, sciatică, hernie de disc şi spondiloză. Tratamentul durează 2 săptămâni, cu o pauză de 1 zi între băi, şi este recomandat de 4-5 ori pe an.

Castanele, un leac la indemana impotriva reumatismului

Spălături cu castane comestibile

Cinci mâini de castane se fierb în 3 litri de apă, până când scad la jumătate. Se filtrează decoctul, iar cu lichidul rezultat se fac spălături cât mai calde posibil pe locurile afectate.

Aplicaţia durează 10-15 minute şi se repetă zilnic, până la ameliorare/vindecare. Are efecte benefice în caz de degerături, dureri reumatice care se agravează la frig.

Vin de castane sălbatice

100 g coajă maronie de castane se lasă la macerat în alcool alimentar de 70 de grade, timp de 12 ore. Se strecoară, iar coaja se adaugă apoi într-un litru de vin natural. Se lasă la macerat vreme de 10 zile, timp în care se agită de 3 ori pe zi.

După această perioadă, vinul se strecoară şi se depozitează în locuri umbroase. Se iau 2 linguri pe zi, dimineaţa şi seara, vreme de 6 săptămâni. Este un tratament eficient alternativ pentru dureri articulare şi reumatism, flebită.

Precauţii, contraindicaţii

Administrarea internă a preparatelor din castane sălbatice este interzisă gravidelor, mamelor care alăptează, bolnavilor de ficat şi de rinichi.

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) nu trebuie confundat cu o altă specie de castan, Aesculus pavia sau ‘’Castanul cu flori roşii’’, ale cărui seminţe sunt otrăvitoare –  florile castanului otrăvitor sunt de culoare roşie, iar fructele au coaja verde, lipsită de ghimpi.

One comment

  1. 1

    Eu am umplut cam 3/4 o sticla cu castane taiate in patru, am turnat alcool 70 grade si am lasat mult timp la macerat. Compozitia am trecut.o printr.un tifon mai gros si a iesit ca o gelatina groasa, albicioasa. Este foarte buna pt masat locul dureros din cauza reumatismului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *