Medicină naturistă

Remedii pentru eliminarea TENIEI – un vierme care poate sta în organism ani de zile, provocând dureri şi boli

Tenia este un vierme segmentat, care poate trăi în organismul uman ani de zile, provocând dureri, greţuri, ameţeli, extenuare şi chiar anemie.

Există trei feluri de tenie:

  • cea care provine de la carnea de porc;
  • cea de la carnea de vacă şi oaie;
  • cea de la unele specii de peşti.

Acest parazit se lipeşte de pereţii intestinului cu cele cinci ventuze ale sale, prin care se hrăneşte şi începe să crească. Periodic, el îşi pierde unele segmente din corp, în locul cărora cresc altele.

Iată câteva metode prin care se poate scăpa de periculoasa tenie:

Rădăcina plantei Lignum vitae

Rădăcina plantei Lignum vitae se numără printre cele mai puternice remedii împotriva teniei. Se găseşte la Plafar.

  • Se pun 2-3 linguriţe de plantă la 1 litru de apă şi se fierbe până când se reduce la jumătate. Lichidul care rămâne se împarte în 3 părţi egale şi se ia dimineaţa, cu o pauză de 1 oră între doze. Ultima doză este urmată de 1,5 linguriţe ulei de ricin. Tenia va fi eliminată odată cu fecalele.

Ceai de vetrice, seminţe de dovleac şi scoarţă de cruşin

Se amestecă în părţi egale flori de vetrice, seminţe de dovleac crude şi scoarţă de cruşin râşnite. O lingură de amestec se fierbe în 200 ml. de apă, timp de 7 minute, pe foc mic, după ce dă primul clocot.

  • Se beau câte 200 ml, de 2 ori pe zi, dimineaţa pe stomacul gol şi seara, înainte de culcare, timp de 5 zile consecutiv.

Coajă verde de nuci

Coaja verde de nuci este un excelent vermifug, eliminand, in special, tenia

Se culege coaja verde de nuci atunci când începe să se desfacă, se toacă mărunt şi se umple cu ea 2/3 dintr-un borcănel sau o sticlă cu gâtul larg. Se toarnă ţuică, cât să acopere cojile cu două degete. Se lasă la macerat timp de 3 zile de macerat, la întuneric, apoi se filtrează.

  • Se bea în prima zi 1 picătură de soluţie dizolvată în 100 ml. de apă, în următoarea zi – 2 picături, în următoarele 3 zile se mai adaugă câte 1 picătură. Din ziua a 6-a, se bea aceeaşi doză, şi anume: 2 linguriţe de macerat amestecat cu 2-3 linguri de apă. Se ţine în gură mai mult timp, până la 15 minute, apoi se înghite. Nu se bea nimic după înghiţire!

Tinctură de pelin

Se adaugă 4 linguri de pelin în 500 ml. alcool, la 70 de grade, şi se lasă la macerat timp de 10 zile, după care se strecoară.

  • În primele 2 zile se bea câte 1 lingură, cu puţină apă, înainte de culcare, în următoarele 2 zile se beau câte 2 linguri de tinctură în puţină apă. Ȋn zilele următoare, doza se măreşte, după aceeaşi schemă, până la 7 linguri. Se beau în continuare câte 7 linguri, o dată pe săptămână, timp de 1 an.

Cuişoare

Se râşnesc seminţe de cuişoare (condiment). Pulberea se bea cu puţină apă, înainte de masă de prânz. O doză este de 500 mg.

  • În prima zi se administrează câte o doză, de 3 ori pe zi, a 2-a zi câte două doze, de 3 ori pe zi, din ziua a 3-a până pe ziua a 10-a, se beau câte 3 doze, de 3 ori pe zi. În continuare, se beau 3 doze, de 3 ori pe zi, o dată pe săptămână, timp de 1 an.
loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>