Remedii eficiente pentru MIGRENELE de PRIMĂVARĂ

Durerile de cap care se agravează primăvara provoacă amețeli, tulburări de vedere și vâjâituri în urechi, ‘’senzația de clește pe creier’’, ‘’tâmple gata să explodeze’’.

Analgezicele sunt doar parțial eficiente și cu urmări neplăcute pentru stomac.

Se recomandă, în schimb, remediile alternative, fără urmă de risc și cu eficiență îndelungată.

Suc de legume

O cură cu suc sporește aportul de vitamine, substanțe minerale și microelemente care stimulează eliminarea deșeurilor de metabolism.

La nevoie, se bea dimineața, la prânz și seara câte ¼ l suc de legume și nu se mănâncă nimic, sau cel mult o porție de muesli sau o supă de fulgi de ovăz.

Rețeta sucului: se amestecă 300 ml suc de sfeclă roșie, 100 ml suc de morcovi, 100 ml suc de țelină, 30 ml suc de ridiche și 2 linguri suc de cartofi.

Cartofi cruzi

Atunci când crește temperatura, apar dureri spastice. Sucul de cartofi are efect decontractant.

Se taie felii un cartof crud și se aplică feliile pe frunte. Când efectul răcoritor cedează, se înlocuiesc cu felii proaspete.

Ceaiuri

  • Ghimbir

Ghimbirul acționează asupra prostaglandinelor, hormonii implicați în inflamații. În plus, calmează și transpirațiile care acompaniază, adesea, migrenele.

Se adaugă o jumătate de linguriță de ghimbir ras într-un pahar de apă, se amestecă și se consumă. Se poate, de asemenea, vărsa 1  cană de apă clocotită peste 1 linguriță de ghimbir ras. Se lasă să se răcească și se bea.

  • Rozmarin

Rozmarinul blochează amplificarea durerii de cap.

Se toarnă 1 cană de apă clocotită peste 1 linguriță de rozmarin uscat. Se acoperă, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se bea.

  • Mușețel

Reduce intensitatea și frecvența migrenelor.

Se toarnă 1 cană de apă clocotită peste 1 linguriță de mușețel. Se acoperă, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară. Se bea în fiecare dimineață un pahar de infuzie pe stomacul gol.

Ulei de in

Bogat în acizi grași esențiali, uleiul de in ajută organismul să limiteze producția de prostaglandină.

Se iau în fiecare zi una sau două linguri de supă cu ulei de semințe de in, adăugându-l în salate. Se ține sticla la frigider, la adăpost de lumină și de căldură.

Propolis și salvie pentru detensionarea pielii capului

Se masează regulat pielea capului prea ‘’întinsă’’ su alifie de propolis și salvie. Se poate folosi și ulei simplu de germen de grâu.

Pere zemoase și nuci

Se consumă regulat pere zemoase și nuci crude. Substanțele lor componente sunt o adevărată hrană pentru creier.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *