Tratamente naturiste

Remedii eficiente cu OȚET de MERE pentru piele și păr

Oțetul de mere organic este bogat în minerale, vitamine și alte substanțe benefice pentru sănătatea pielii și părului.

Este un puternic antibacterian și antimicotic, regenerator, revitalizant și antiinflamator.

Oțetul de mere face adevărate minuni pentru păr și piele, cu condiția să fie de calitate – adică preparat în casă sau bio.

Tratament pentru coșuri, acnee

  • Seara, înainte de culcare, cu un tampon de vată înmuiat în oțet de mere se umezește cât mai des zona afectată. Se lasă să acționeze peste noapte.
  • De asemenea, se bea o dată pe zi, de preferat înainte de masă, 1 cană de apă în care s-au adăugat 2 linguri de oțet de mere, sucul unei jumătăti de lămaie și 1 linguriță de miere.

În doar câteva zile se vor vedea rezultatele tratamentului. Pielea se va curăța și se va lumina.

Loțiune tonică

Loțiunea poate fi folosită cu succes pentru toate tipurile de ten. În cazul tenului uscat, se scade cantitatea de oțet de mere și se crește cantitatea de apă.

  • Se amestecă 2 linguri de apă distilată cu 2 linguri oțet de mere.  Cu ajutorul unui tampon de vată se loționează fața după demachiere. După 20 de minute, se clăteşte cu apă rece.

Această loțiune hidratează, reȋmprospătează, tonifică, ajută la restabilirea ph-ului natural al pielii, curăță, reduce petele și coșurile. Totodată, aplicată zilnic, tonifică și catifelează gâtul și decolteul.

Otetul de mere, un remediu excelent pentru piele si par

Soluție împotriva mătreții

Remediul propus în continuare ȋnlătură cu mare eficiență mătreața și curăță bine pielea capului:

– Se amestecă 1 cană de oțet de mere cu 1 cană de apă și 3 linguri de polen proaspăt (puțin pisat), într-o sticlă cu dop. Se agită bine recipientul, pană când polenul se dizolvă complet.

– Se aplică produsul pe păr, cu un tampon de vată, cu un sfert de oră înainte de spălare, apoi se folosește  un șampon moale.

– După spălarea părului, se pune în apa de clătit următoarea infuzie: 1 lingurită de cimbru, de rozmarin sau de coada-calului se opăreşte cu 100 ml. de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze timp de 5 minute, se strecoară și se adaugă în apa de clătit (ultima), impreună cu 1 lingură de oțet de mere.

Unguent pentru mâini crăpate

Se amestecă 1 lingură de ulei de măsline cu 1 lingură de oțet de mere și se aplică unguentul de fiecare dată după spălatul pe mâini și seara, înainte de culcare.

Produsul este bun și pentru restul corpului.

loading...
Loading...